Proteklog vikenda su policajci iz PU vukovarsko-srijemske obavili ukupno 468 nadzora pridržavanja mjera propisanih Odlukom Stožera civilne zaštite RH u različitim objektima poput ugostiteljskih objekata, noćnih klubova i sličnih mjesta koja bi trebala biti zatvorena.

Utvrđeno je jedno kršenje Odluke Stožera o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti Covid-19 putem okupljanja, izvještava SiB.hr.

Naime, policijski službenici su 7. veljače u 2 sata u ugostiteljskom objektu u Mitrovićevoj ulici u Boboti zatekli šest muškaraca. Svi gosti bili su iz Bobote te su sjedili za stolovima i konzumrali pića bez da je ijedan od njih nosio zaštitnu masku.

O utvrđenom kršenju policijski službenici su izvijestili Državni inspektorat – Područni ured Osijek, čiji su inspektori 7. veljače u 10 sati pristupili na mjesto događaja te nakon provedenog postupka zapečatili ugostiteljski objekt, javlja SiB.hr.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.