Play ponuda

ZAKAZANA NOVA OVRHA NAD DJETETOM: / Malog Cesarea sud će sljedeći tjedan oduzeti majci i predati ocu

Image
Foto: Screenshot/HRT
3.2.2018.
12:42
Screenshot/HRT
Play ponuda

Odlukom suda, devetogodišnji dječak Cesare iz Splita u srijedu bi trebao biti oduzet majci i predan ocu u Italiju. Odluka je to koja je ponovno shrvala njegovu majku Ninu Kuluz.

KARABINJERI U TORINU ZAUSTAVILI NINU KULUZ: Pustili su je kada se rasplakala, a maleni Cesare nije bio s njom

Image
NINA KULUZ NIJE PREDALA CESAREA OCU: /

Danas je bio rok kada je dijete trebalo otići u Italiju no to se nije dogodilo

Image
NINA KULUZ NIJE PREDALA CESAREA OCU: /

Danas je bio rok kada je dijete trebalo otići u Italiju no to se nije dogodilo

Ovrha najavljena za 7. veljače

Ovrha je najavljena za 7. veljače, na datum kada bi Nina Kuluz trebala biti u Italiji radi redovitog prijavljivanja tamošnjoj policiji s čime je upoznat i hrvatski sud. "Znači ja bih tog dana trebala ostaviti dijete da se samo nosi s tom strašnom situacijom jer sam prisiljena biti u Italiji", kaže.

Drama obitelji Nine Kuluz počela je kada je Nina 2011. pobjegla iz Italije od supruga Alessandra Avenatija jer ju je, kako kaže, zlostavljao. Danas dobrostojeći suprug od Nine koja sada živi s roditeljima u skromnom stanu, traži odštetu od pola milijuna kuna i povrat sina, koji je odrastao uz majku.

'Nepopravljiva trauma'

Protiv odluke o ovrsi nad djetetom Nina se borila pomoću suda, ali su je u prosvjedu podržali i prijatelji i građani nakon čega je jedna ovrha odgođena. Sada je zakazana druga. A kako će sve to djelovati na krhku dječju psihu?

"Nepopravljiva trauma. Mi smo apelirali na sve institucije kao roditelji da pokušaju zaustaviti ovaj čin ovrhe. Mi ne možemo vjerovati da u Republici Hrvatskoj, koja je potpisala međunarodne konvencije o zaštiti prava djeteta, o zaštiti djetetova zdravlja, da postoji dakle netko tko će uživati da se to djete u šoku i jaucima odvede iz jedne sigurne sredine", ističe Ivana Bilić iz udruge roditelja.

Ono što nije postigao sustav pokušat će, samoinicijativom kao i dosad - građani. "Dolaze autobusima iz Osijeka, Zadra, Zagreba - podrška je na svim portalima i očekujemo da će cijeli kvart biti blokiran od toliko ljudi", rekla je prijateljica Vanda Plazonić.

Play ponuda
Play ponuda