Play ponuda

ZAGREBAČKI ADVENT BOGATIJI ZA 10 NOVITETA: / Među njima i 'Ledena bajka Djeda Mraza' te 'Zimska Dvorišta' na Gornjem Gradu

Image
Foto: PIXSELL, Borna Filic

Advent u Zagrebu ove godine ima deset noviteta, a počinje u subotu 26. studenog te će trajati sve do 8. siječnja 2017, piše Index.

3.11.2016.
14:46
PIXSELL, Borna Filic
Play ponuda

Svoja vrata u subotu će prvo otvoriti Zrinjevac paljenjem ukrasnih lampica, potom Advent na Europskom trgu, Ledeni park na Tomislavovom trgu, Fuliranje, Zagrebačka božićna bajka i druge atrakcije.

Među deset noviteta bit će Zimska Dvorišta koja će na Gorenjm Gradu biti otvorena od 3. do 23. prosinca, a koja uključuju i Advent na Vranicanijevoj livadi gdje će se održati programi inspirirani likovima iz djela Ivane Brlić Mažuranić, zatim Advent u Galeriji Klovićevi dvori te Advent na Štrosu.

Prvi put Advent se širi i na Novi Zagreb gdje će na Velesajmu biti Ledena bajka Djeda Mraza, dok će se novi Advent odvijati i ispred Muzeja suvremene umjetnosti.

Među novitetima je i Modni advent, događanje naziva Kod Rudolfa, Advent u Dizajn distriktu, a novost je i Advent u Tunelu koji je otvoren ovog ljeta i spaja Mesničku s Radićevoj s izlazima na Ilicu.

shimmer fallback
shimmer fallback

Cijena - 5,5 milijuna kuna

Od 16. do 24. prosinca u tunelu Grič odvijat će se božićna bajka s 3D instalacijama.

Advent kod Rudolfa namjenjen je najmlađima i odvijat će se na Strossmayerovom trgu, a Dizajn distrikt bit će održan početkom Martićeve. Od 10. do 30.12. u Oktogonu će se odvijati Modni advent.

Osim noviteta, tu su i već tradicionalni programi kao sto su Žive jaslice, ArtOmat, S božićnih balkona u Zagrebu te prigodni programi u MUO, HNK, Etnografskom muzeju te na Trgu bana Josipa Jelačića.

Ovogodišnji Advent će koštati oko 5,5 milijuna kuna.

Play ponuda
Play ponuda