ZAGREBAČKA OBITELJ 'POKUPILA' BOLEST U HOTELU U ROVINJU? / 'Izgleda strašno, a svaki plik boli kao da ti netko zabija čavao u kožu'

Image
Foto: Vijesti.hr

Liječnici su utvrdili da je riječ o bolesti ruku, nogu i usta. Riječ je o zaraznoj bolesti koju je moja kći, sigurna sam, dobila u dječjem bazenu u hotelu.

21.10.2019.
22:26
Vijesti.hr
Play logo

Odlučili smo otići na obiteljski odmor u hotel Amarin u Rovinju. Sve je bilo u redu dok moj kćerkica nije dobila temperaturu te počela kašljati i šmrcati. Djelovalo je kao da se prehladila. Trajalo je šest dana, a kada smo stigli kući, pojavio se i osip. To izgleda strašno i iznimno je bolno. Slično je vodenim kozicama, ali svaki taj plik koji izbije boli kao da ti netko čavao zabija u kožu", ispričala je za Vijesti.hr Ana J.B. iz Zagreba koja je sa svojom obitelji bila u poznatom rovinjskom hotelu, no doživjela je neugodno iskustvo. Njihova kći u dobi od dvije godine i 11 mjeseci razboljela se još tijekom odmora, a nakon nje su se razboljeli i roditelji, javlja RTL.hr.

Majka djevojčice za njihove je zdravstvene probleme prozvala hotel i neodgovarajuću higijenu u dječjem bazenu. Na adresu redakcije Vijesti.hr-a poslala je i fotografije koje, kako kaže, svjedoče ozbiljnosti bolesti s kojim se susrela cijela obitelj. Fotografije pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim plikova po tijelu, dijete je dobilo i afte u ustima.

'Jedna mama iz Zadra rekla mi je da je i njezin sin tamo dobio istu bolest'

"Vodili smo je njezinoj pedijatrici, a potom i u jednu privatnu polikliniku. Liječnici su utvrdili da je riječ o bolesti ruku, nogu i usta. Riječ je o zaraznoj bolesti koju je moja kći, sigurna sam, dobila u dječjem bazenu u hotelu. Naime, još mi je jedna mama iz Zadra, koja je s obitelji u isto vrijeme ondje boravila, rekla kako je i njezin sinčić dobio istu bolest, ali se nije tako jako manifestirala", ispričala je zabrinuta majka koja je ustvrdila kako ne želi tužiti hotel, ali želi upozoriti druge možebitne goste kako bi izbjegli ovakve neugodnosti.

Majka koja nam se javila požalila se i kako je poslala upit u hotel, ali su ondje 'krivicu prebacili na druge goste odnosno roditelje'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Hotel: Voda je zdravstveno ispravna za kupanje

Evo što su iz hotela Amarin odgovorili za Vijesti.hr: 'Family hotel Amarin provodi redovne kontrole kakvoće hrane, vode u bazenima te visoke i striktne razine standarda higijene u svim odjelima hotela. Upravo je posljednjom analizom vode bazena koja je napravljena 7. listopada utvrđeno da je voda zdravstveno ispravna za kupanje.' No, hotel nije poslao nalaz na uvid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na društvenim mrežama redakcija Vijesti.hr-a naišla je na još nekoliko sličnih primjera zaraze. Na Instagramu se još nekoliko žena požalilo da im se ista stvar dogodila u tom istom hotelu.

shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback

Što je bolest ruku, nogu i usta i kako se liječi?

Bolest ruku, nogu i usta je akutna upala usta s mjehurićima na dlanovima i tabanima. Blagog je tijeka. Uzrokuje je Coxsackie virus tip A. Od ove enterovirusne bolesti najčešće obolijevaju djeca do 10 godina starosti, ali i odrasli. Karakteristične su vezikule u usnoj šupljini i na jeziku. Osip se javlja u 75% slučajeva. Manifestira se kao promjene nalik prištićima veličine nekoliko milimetara, sivkaste boje s crvenim rubom na prstima nogu, ruku, na dlanovima i stopalima koje se postupno pretvaraju u vezikule. Promjene na koži i sluznicama traju od sedam do 10 dana. Ne primjenjuje se nikakva specifična terapija, liječenje je simptomatsko. Uzimaju se lijekovi koji ublažavaju bol i snižavaju povišenu tjelesnu temperaturu. Ako je potrebno, za promjene na koži koje puknu može se primijeniti antibiotik. Zbog bolnog i otežanog gutanja, važno je da se uzima dovoljno tekućine kako bi se spriječila dehidracija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maistra: Analiza potvrđuje da je voda zdravstveno ispravna

Nakon objave teksta javili su nam se iz Maistre koja je vlasnik hotela Amarin. "Najiskrenije nam je žao da se bilo komu i u bilo kojoj situaciji dogodi i najmanja neugodnost. Kao ljudi, osobito smo osjetljivi na djecu. Što se tiče našeg hotela, napominjemo da je riječ o najboljem obiteljskom hotelu u nas, što potvrđuju i brojna priznanja, a za nas je osobito važno zadovoljstvo i povjerenje naših gostiju.

U hotelu redovito boravi više stotina djece. Stalno provodimo kontrolu kakvoće hrane i vode u bazenima te održavamo visoku razinu standarda higijene u svim odjelima hotela. Upravo je posljednjom analizom vode, od 7. listopada, potvrđeno da je voda u bazenu zdravstveno ispravna", poručili su iz Maistre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavljujemo i spomenutu analizu vode:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback
Play logo
shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback
Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo