Predsjednik Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac sazvao je u petak izvanrednu konferenciju za medije, zbog ovotjednog napada iz mržnje na dječaka u Vukovaru.

“Želim ponoviti ono što smo jučer kazali. Takav događaj je za svaku osudu. Napad na maloljetnu osobu ili odraslu osobu samo zato što je netko na komadu svoje odjeće, u ovom slučaju maske, imao obilježje koje se nekome ne dopada, predstavlja alarmantan čin nepoštivanja razlika. U ime SDSS-a želim obitelji ovog dječaka izraziti našu ispriku zbog toga što je njihovo dijete doživjelo. Za ovo ne može postojati opravdanje”, rekao je Pupovac na početku konferencije, prenosi RTL.hr

“Politički piromani u VUkovari i drugim mjestima, koji mene i druge prozivaju da ne reagiramo na svaku vatru koja nastaje zbog njihovog piromanskog ponašanja, trebaju biti svjesni da su oni ti koji potpiruju vatru. Krajnje je vrijeme da oni shvati da se političkim piromanstvom ne može upravljati gradom kao što je Vukovar i da se njime ne mogu rješavati međuetnički problemi”, rekao je Pupovac.

Komenitrao je i Penavu koji razmišlja o ukidanju škole za nacionalne manjine te je izrazio zabrinutost: " Oni u tome vide problem, problem ne vide u sebi. Problem ne vide u svom političkom priomanstvu, nego problem vide u nečemu što predstavlja međunarodnim standardima zajamčena prava pripadnika nacionalnih manjina, ne od raspada bivše zajedničke države, nego unutar nekoliko stoljeća."