VOJSKA ZAVRŠILA SANACIJU POPLAVLJENOG VRGORAČKOG PODRUČJA: / Uklonili 'zečje nasipe' i čistili prometnice

Nakon pomoći u čišćenju poplavljenog područja, planirano je da se Hrvatska vojska angažira ina sanaciji prometnica i puteva, priopćeno je iz MORH-a

19.12.2020.
15:31
MORH
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pripadnici Hrvatske vojske u subotu su, drugog dana svog angažmana, završili radove na sanaciji poplavljenog vrgoračkog područja. Nakon što se vode povukla, pripadnici Satnije mornaričko-desantnog pješaštva Flote Hrvatske ratne mornarice (HRM), u suradnji s predstavnicima lokalne samouprave, uklanjali su “zečje nasipe” i čistili prometnice.

'Bez razmišljanja sam se dobrovoljno javio'

Natporučnik Petar Stanić ističe da su u selo Kokoriće došli su na poziv Civilne zaštite. “Došli smo sa 15 vojnika i dobrom organizacijom, pa već danas završavamo sa predviđenim zadaćama", kazao je Stanić.

"Bez razmišljanja sam se dobrovoljno javio želeći pomoći ljudima u nevolji", ističe vojnik Žarko Markota i dodaje kako ga je rastužila činjenica da su ljudi zbog poplave izgubili doslovno sve. To što smo došli pomoći najmanje je što smo mogli napraviti, posebno u ovo predbožićno vrijeme, kazao je.

Nakon pomoći u čišćenju poplavljenog područja, planirano je da se Hrvatska vojska angažira ina sanaciji prometnica i puteva, priopćeno je iz MORH-a.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali