VIJEĆNICA KOJA JE GOVORILA O 'SRBIMA I VRBAMA' NE DA SE IZ HDZ-a: / Kandidirala se za šeficu ogranka u Rijeci

Ivoni Milinović izrečena je stegovna mjera isključenja iz stranke, no nije izbačena nego je jedna od kandidatkinja za predsjednicu ogranka HDZ-a u Rijeci

3.5.2020.
21:14
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ivona Milinović, riječka vijećnica iz HDZ-a koja je lani postala poznata po svojoj izjavama o "Srbima i vrbama", trebala je biti izbačena iz te stranke. No, to se još uvijek nije dogodilo. Kako piše 24sata, izborni proces u HDZ-u na nižim razinama prekinut je zbog pandemije koronavirusa i ne zna se još kada će se nastaviti.

Uskoro će istjeći mandati šefovima 17 županijskih organizacija i zato neki u stranci, poput članova u Zagrebu, sumnjaju u legitimitet predsjednika ogranka i misle da vrh HDZ-a mora izabrati vršitelje dužnosti, piše 24sata.

Milinović će se kandidirati za predsjednicu riječkog HDZ-a

I tu dolazimo do Ivone Milinović koja je postala problem za riječki HDZ. Njoj je izrečena stegovna mjera isključenja iz stranke, no nije izbačena nego je jedna od kandidatkinja za predsjednicu ogranka stranke u Rijeci. Podsjetimo, riječka vijećnica je prošle godine izjavila: "Ako ćemo baš bit bezobrazni, ljudi trebaju znati da u Rijeci postoji 6,5 posto Srba. Nama ne trebaju nikakve vrbe. Možda po nekim selima u Dalmaciji gdje ih ima 30-40 posto." Kasnije se pravdala da je izrečeno izvučeno iz konteksta i da nije tako mislila.

"Proces je završen budući da je prošao rok od 90 dana u kojem je Visoki časni sud mogao potvrditi odluku županijske organizacije. To se nije dogodilo, i zadržavam sva puna članska prava. Izborna komisija je prihvatila moj zahtjev za kandidaturom za predsjednicu riječkog HDZ-a. Glede izbora u HDZ-u na lokalnoj razini, još nismo primili upute iz središnjice. Proces je zaustavljen zbog epidemije i teško je predvidjeti kad će biti nastavljen", kazala je Ivona Milinović.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali