IVONU MILINOVIĆ ISKLJUČILI IZ STRANKE, ALI ONA MANDAT NE VRAĆA: / 'Mogu mene izbaciti iz HDZ-a, ali HDZ iz mene nikako'

Image

'Članicama i članovima HDZ- poručujem, ne bojte se!'

9.12.2019.
9:45
VOYO logo

Ivona Milinović, riječka gradska vijećnica i od neki dan bivša HDZ-ovka poznata po svom šovinističkom ispadu o "Srbima" i "vrbama", neće vratiti svoj mandat. Podsjetimo, HDZ je Milinović izbacio upravo zbog njezinih izjava u desničarskoj emisiji "Podcast Velebit". Milinović je izbačena jednoglasnom odlukom Županijskog suda časti, a tu situaciju ona nije htjela komentirati. Ipak, dok čeka da joj se (valjda) poštom dostavi obavijest da više nije članica HDZ-a, osvrnula se na ono što se dogodilo pa rekla da je nemoguće iz nje izbaciti HDZ.

Image

24.07.2019., Rijeka - Nastavljena sjednica Gradskog vijeca. Vijecnica HDZ-a Ivona Milinovic Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

"Drage prijateljice i prijatelji, drage članice i članovi HDZ-a, drage Hrvatice i Hrvati, hvala vam od srca na vašim pozivima i porukama podrške. U ovom trenutku ne mogu vam reći mnogo o mom navodnom izbacivanju iz HDZ-a, budući sam za isto saznala iz medija, još nisam primila nikakvu službenu obavijest. Ono što mogu obećati jest da kakav god bio ishod, nastavit ću u svom političkom radu promicati demokršćanske i državotvorne vrijednosti. Kao gradski vijećnik nastavit ću upozoravati na klijentelizam i korupciju na svim razinama, te se pridržavati programskih načela HDZ-a dr. Franje Tuđmana. To su birali birači HDZ-a na lokalnim izborima i nemam ih pravo iznevjeriti. Mogu mene iz HDZ-a izbaciti, ali HDZ iz mene nikako. Članicama i članovima HDZ- poručujem, ne bojte se! Nemojte posustati u borbi za svoje ideale, nemojte pognuti glavu, nemojte biti poltroni. To nije HDZ kakav je dr. Tuđman s utemeljiteljima HDZ-a stvarao. Dr. Tuđman i hrvatski branitelji borili su se za demokraciju i pluralizam. Naša je zadaća da nastavimo hrabro promicati te vrijednosti, vrijednosti za koje su mnogi hrvatski sinovi položili svoje živote", prenosi Novi list objavu Ivone Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda nije otvoreno rekla "neću vratiti mandat", iz onoga što je napisala može se iščitati da se fotelje u riječkoj Gradskoj skupštini neće odreći i da će i dalje "kao gradski vijećnik nastaviti upozoravati na klijentelizam i korupciju".

Image
SJEĆATE SE RIJEČKE HDZ-OVKE KOJA JE SPOMINJALA 'SRBE I VRBE'? /

Izbacili se je iz stranke, ali na njenu stranu mogao bi stati jedan poznati član HDZ-a

Image
SJEĆATE SE RIJEČKE HDZ-OVKE KOJA JE SPOMINJALA 'SRBE I VRBE'? /

Izbacili se je iz stranke, ali na njenu stranu mogao bi stati jedan poznati član HDZ-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo