VELIKA KOALICIJA: Birači su za, ali ne vjeruju da bi se Milanović i Karamarko dogovorili

Dvije velike stranke HDZ I SDP svaka s nizom manjih stranakastvorile su dva bloka. No da li bi velika koalicija dviju stranaka bila rješenje bržeg izlaska iz krize, reformi i oporavak pokazuje istraživanje  koje je za Dnevnik Nove TV proveo Ipsos puls od 13. do 15.srpnja na 603 ispitanika.

Birači na pitanje da li bi vi osobno podržali veliku koaliciju su podijeljeni. Tu ideju podržalo bi 47 posto birača, ali isti broj ju ne bi podržao. Ne zna njih 6 posto, pokazalo je istraživanje Nove TV.

 

Među biračima Kukuriku koalicije 52 posto njih podržalo bi veliku koaliciju, a njih 43 posto ne bi podržalo. Ne zna njih 5 posto.

HDZ-ovi birači, njih 51 posto bi pak podržali stvaranje velike koalicije, a ne bi podržalo njih 41 posto. Ne zna njih 8 posto.

 

Koalicije neće biti – vodstva se neće dogovoriti

No, birači su svjesni da do velike koalicije neće doći jer se vodstva ne bi mogla i neće dogovoriti o tome kako bi nakon izbora izgledao odnos snaga. Da velika koalicija nije moguća zbog nedogovora misli 84 posto birača, da je moguća pak misli 12 posto birača, a ne zna njih 4 posto.

 


 

Nova tv /Danas.hr

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr