OGLASIO SE ZAVOD

VEĆINA VOZAČA NE ZNA ZA OVA PRAVILA, INFORMIRAJTE SE: ‘Ovako možete spasiti živote’

‘Budite savjesni i odgovorni sudionici u prometu i omogućite prolaz vozilima s pravom prednosti prolaska jer tako možete spasiti život’, poručuju iz Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu

Vozači kola Hitne medicinske pomoći često se nađu u situacijama kada se u gradskim prometnim gužvama ili na frekventnim prometnicama vozači ne žele maknuti njihovim vozilima i omogućiti im nesmetani prolazak, iako su u pitanju hitne intervencije.

Nekada se to dogodi i zbog neznanja ili zbunjenosti vozača koji ne znaju na koju stranu trebaju pomaknuti vozilo da bi omogućili prolaza kolima Hitne pomoći.

‘Ovako možete spasiti živote’

Stoga je Hrvatski zavod za hitnu medicinu na Facebooku objavio upozorenje i savjet vozačima kako da ostave tzv. hitni koridor kolima Hitne pomoći.

‘Hitni koridor spašava živote! Budite savjesni i odgovorni sudionici u prometu i omogućite prolaz vozilima s pravom prednosti prolaska jer tako možete spasiti život.
Na prometnici s dva prometna traka hitni koridor formira se tako što se vozila u desnom traku pomaknu što više udesno, a vozila u lijevom traku što više ulijevo. Na prometnicama s tri traka oslobađa se srednji trak tako što se vozila u srednjem traku pomaknu u desni trak i propuste interventna vozila”, stoji u ovoj poučnoj objavi.

Povratak na Net.hr