VATAVUK ZABRANIO JAVNE ISTUPE DJELATNICIMA VINOGRADSKE: / 'Ne mogu i neću dozvoliti javne nastupe koji narušavaju ugled našeg KBC-a'

Novi vršitelj dužnosti ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice memorandumom je upozorio djelatnike da ne smiju samoinicijativno istupati u medijima,

14.5.2021.
22:18
Borna Filic/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Novi vršitelj dužnosti ravnatelja zagrebačkog KBC-a Sestre Milosrdnice, Zoran Vatavuk u petak je predstojnicima i glavnim sestrama uputio memorandum u kojemu ih obavještava da nitko od zaposlenika bolnice ne smije samostalno istupati u medijima.

U memorandumu kojeg posjeduje RTL, Vatavuk se najprije zahvalio svom prethodniku Mariju Zovaku te poručio da je potpuno svjestan ozbiljnosti i težine posla koji je preuzeo, zbog čega očekuje pomoć i suradnju u vođenju bolnice prema "zacrtanim ciljevima", a potom je objasnio svoj "silenzio stampa".

'Silenzio stampa'

"Žaloste me ova događanja koja nas medijski prate u zadnje vrijeme, jer naša bolnica i naši ljudi ne zaslužuju negativni publicitet. Zato moramo smiriti tenzije i preuzeti odgovornost te privatne netrpeljivosti ostaviti izvan struke i bolnice, a daleko od pacijenata. Vjerujem da mi to možemo.

Zato vas molim da obavijestite sve djelatnike u našim ustrojbenim jedinicama da ne smiju istupati samostalno na portalima, u javnim glasilima (TV, novine, radio) i drugim medijima bez suglasnosti v.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice", pobrojao je načine javnih medijskih istupa, a potom i opisao proceduru dobivanja dozvole.

Postoji i procedura

"Kao i do sada, svaki liječnik, medicinska sestra i drugi zdravstveni ili nezdravstveni djelatnik za javni nastup vezan za temu posla, struke, rada u bolnici, komentiranja događanja u KBC Sestre milosrdnice ili za bilo koju drugu temu koja podiže i/ili narušava ugled bolnice, treba tražiti suglasnost v.d. ravnatelja, a to isto trebaju tražiti i mediji u kojima će djelatnik nastupiti.

"Nikada niti jedan ravnatelj nije zabranio javne nastupe kada je u pitanju promocija struke, komentiranje događaja ili sl., pa tako neću niti ja, ali ne mogu i neću dozvoliti javne nastupe koji narušavaju ugled našeg KBC-a. Kako je jedna od mojih uloga i obrana časti ustanove kojom ću rukovoditi, napominjem da ću u slučaju nepoštivanja navedenog, poduzeti određene sankcije. Nadam se da će naša suradnja biti bez nepotrebnih ekscesa i u tom smislu želim da svi zajedno ostvarimo zacrtane ciljeve."

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali