NIJE DOBRO

VARAŽDINSKI STOŽER OBJAVIO: ‘Pet osoba je preminulo na respiratoru izravno od posljedica koronavirusa’

Tri europske regije koje trenutno pokazuju najveći broj novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika su i dalje Varaždinska županija, te regija Pomurska u Sloveniji i Međimurska županija, što dodatno potvrđuje naglašenu lokalnu transmisiju s obzirom da regije međusobno graniče

U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata zabilježen 291 novi slučaj zaraze koronavirusom, dok je testirano ukupno 692 uzorka.

“Među brisevima uzetih osobama sa simptomima udio pozitvnih je 51 posto, kod osoba koje se preventivno testiraju u bolničkom sustavu je udio pozitivnih 21 posto, a kod osoba koje su testirane na vlastiti zahtjev uz plaćanje je udio pozitivnih 16 posto. Još prošli mjesec su ti udjeli bili više nego dvostruko manji.

ZAGREB U PONEDJELJAK KREĆE S MASOVNIM TESTIRANJEM NA KORONU: Nalaz se dobiva za 15 minuta, objavljeno kako će sve izgledati

Tri europske regije koje trenutno pokazuju najveći broj novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika su i dalje Varaždinska županija, te regija Pomurska u Sloveniji i Međimurska županija, što dodatno potvrđuje naglašenu lokalnu transmisiju s obzirom da regije međusobno graniče”, prenosi Varaždinski.hr priopćenje županijskog Stožera.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno se nalaze 182 osobe s težom kliničkom slikom, od čega je 61 na odjelu infektologije, a 11 na ostalim odjelima u Varaždinu, 14 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 52 ih je u Klenovniku i 44 u Novom Marofu.

Preminulo je 6 osoba pozitivnih na Covid-19, od toga je njih 5 umrlo na respiratoru izravno od posljedica obolijevanja od Covid-19. S kućnog liječenja otpušteno je 243 osoba, prenosi Varaždinski.hr.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr