POČIVAO U MIRU

UMRO JE MILAN BANDIĆ: Zagrebački gradonačelnik preminuo je od posljedica srčanog udara u 66. godini

‘Živio je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu’, ističu iz Grada Zagreba

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić preminuo je u 66. godini, potvrdili su iz Grada Zagreba.

Bandiću je pozlilo kasno navečer, a Hitna ga je prevezla u bolnicu Sveti Duh. Liječnici su ga pokušali reanimirati, ali bezuspješno.

“U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. veljače u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić.

ŽIVOT I BURNA KARIJERA MILANA BANDIĆA: Od radnika u Ledu i općini pa sve do gradonačelnika u čak šest mandata

Živio je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe – bez ostatka, obavljao 21 godinu.

O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vijest, javnost ćemo obavijestiti naknadno. Počivao u miru”, napisali su iz Grada Zagreba.

Bio je oženjen i imao jednu kćer

Milan Bandić rođen je 22. studenoga 1955. u Grudama u Bosni i Hercegovini, gdje je završio osnovnu i srednju školu.

Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a godine 2000. upisao poslijediplomski studij na  tom fakultetu.

Od 1980. do 1983. radio je u tvornici Ledo, a od 1983. do 1990. bio je zaposlen u Općini Peščenica.

Bio je oženjen i imao jednu kćer.

Gradonačelnik u šest mandata

Od 1995. do 2000. bio je vijećnik u Skupštini Grada Zagreba, od 2000. zastupnik u Zastupničkom domu hrvatskog Sabora, potpredsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Godine 2000. u trećem mandatu izabran je za vijećnika Skupštine Grada Zagreba, a 31.svibnja te godine na sjednici Skupštine Grada Zagreba izabran je za gradonačelnika Grada Zagreba. Na tu dužnost stupio je 2. lipnja 2000. godine te je ponovno izabran 20. lipnja 2001. godine.

DARIO JURIČAN OPROSTIO SE OD BANDIĆA: ‘Prerezao je danas zadnju etiketu’; Nižu se i reakcije brojnih političara

Treći put je postao zagrebački gradonačelnik u lipnju 2005. godine, a 31. svibnja 2009. na neposrednim izborima izabran je četvrti put za gradonačelnika.

PRIJATELJI I SURADNICI U NEVJERICI SE VEĆ NOĆAS OKUPILI U BANDIĆEVOM STANU: Među prvima stigao Pavle Kalinić

U lipnju 2013. na neposrednim izborima (drugi krug) kao neovisni kandidat (kandidat grupe birača), peti put izabran je za gradonačelnika Zagreba, a njegova lista, pojedinačno gledajući, osvojila najviše mandata u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

U lipnju 2017. je na neposrednim izborima (drugi krug) kao kandidat stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, šesti put izabran za gradonačelnika Zagreba, a Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti osvojila je najveći broj mandata u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

Povratak na Net.hr