Ulazak Hrvatske u EU mogao bi biti odgođen?

Izvjestitelj Europskog parlamenta za Balkan Jelko Kacin izjavio je za agenciju Anadolija kako se "može čak i odgoditi formalni ulazak Hrvatske u EU, negdje do kraja 2013. godine, ili čak i duže".

16.10.2012.
15:52
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kacin je ipak dodao da bez obzira na to od 1. srpnja 2013. stupa na snagu drugačiji trgovinski režim, što će se posebno ticati Bosne i Hercegovine.

"To će donijeti velike promjene u prodaji agro proizvoda, donosno proizvoda za domaće tržište u BiH. Mislim da je to alarmantna poruka na koju bi trebalo odmah reagirati", istaknuo je Kacin.

Predsjednik Donjeg doma njemačkog Bundestaga Norbert Lammert izjavio je ranije da Hrvatska nije spremna pristupiti Europskoj uniji i da će politika proširenja biti obustavljena. Lammert je rekao i da, nakon loših iskustava s članstvom Bugarske i Rumunjske, ne vjeruje da je Hrvatska spremna da bude nova članica Unije.

Međutim, njemačka vlada ubrzo nakon toga izdala je službeno priopćenje u kojem je navedeno da je Hrvatska na dobrom putu da postane članica EU 1. srpnja 2013.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali