ZADOVOLJNI SU

UGOSTITELJI SU SE SASTALI S BANDIĆEM I ISPOSLOVALI NOVU POMOĆ: ‘Bilo bi super da i država isto napravi’

Marin Medak nakon sastanka sa zagrebačkim gradonačelnikom: ‘Bilo bi super da i država isto napravi. Nadamo se da će se to produžiti do proljeća’

Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak sudjelovao je danas na sastanku sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem te je rekao da su prihvaćeni njihovi zahtjevi. “Gradonačelnik je uputio produženje mjera za sve obrtnike i ugostitelje da se oslobode plaćanja najma i javnih površina oni koji unajmljuju prostor od grada, kao i smanjenje komunalne naknade 30%. Bilo bi super da i država isto napravi. Nadamo se da će se to produžiti do proljeća”, rekao je Medak, javlja N1.

Dodao je da su tražili ukidanje poreza na potrošnju, da se oslobode parkirna mjesta kraj lokala za “drive in” ako gosti žele samo pokupiti hranu, postavljanje grijanja na terase da se vani može prodavati piće ili hrana zbog očuvanja radnih mjesta.

Tražili su i određene stvari za organizaciju Adventa, da se samo ugostitelji mogu natjecati za kućice i da to ide u smislu 15 malih adventa u gradu Zagrebu. Advent će se u Zagrebu održati, ali u manjem obujmu nego prethodnih godina. Bandić je podržao ugostitelje što se tiče posljednjih mjera Stožera.

BANDIĆ: ‘Mjera ima dovoljno, samo ih se treba pridržavati. Treba uspostaviti ravnotežu’

ČUVENI RESTORAN UDARIO PO STOŽERU: ‘Upravo ste potpisali novi lockdown, samo pod drugim imenom. Zbog vas ljudi odlaze iz Hrvatske’

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr