Duguju stotine tisuca kuna, ali su zato strankama isplatili sve do zadnje lipe

Grad Zadar neredovito isplacuje svoje obveze prema civilnim udrugama, sportskim savezima, klubovima, zadrugama i kulturno-umjetnickim drustvima koji su u sustavu njegova proracuna.

8.12.2014.
11:46

Na negodovanje clana jedne civilne udruge kako u dvije godine od Grada Zadra nisu primili niti kune, odlucili su u Zadarskom listu provjeriti koliko je ukupno udruga, saveza i klubova i ostalih spomenutih drustava na gradskim jaslama, te kolika su dugovanja Grada Zadra prema njima. Iz Grada su dostavili podatke o isplatama i dugovanjima.

Naime, ukupno je u gradskom proracunu 286 udruga, kulturno-umjetnickih drustava, klapa, zborova, zadruga, sportskih saveza, klubova, te politickih stranaka.

Najveca dugovanja

Ukupno je u ovoj godini isplaceno 21 milijun i 887 tisuca kuna. U ovaj posljednji iznos isplacenih dugovanja ulaze i obveze, odnosno dugovanja koja su prenesena iz prosle godine. Ukupno dugovanje koje Grad jos treba podmiriti jest tri milijuna i 835 tisuca kuna.

Grad Zadar trenutno najveca dugovanja ima prema Udruzi za pomoc zeni i djetetu Duga u iznosu od 240 tisuca kuna. Prema Drustvu Nasa djeca Grad Zadar ima dugovanje u iznosu od 60 tisuca kuna, za GSS Zadar odobrena sredstva iz proracuna iznose 200 tisuca kuna, ove godine isplaceno im je 275 tisuca u sto su ukljucena i sredstva iz prosle godine, dok im je za isplatiti ostalo jos 75 tisuca kuna, itd.

Neredovita isplata proracunskog novca nije medutim problem kada je rijec o politickim strankama registriranim u gradu Zadru. Naime, prema niti jednoj politickoj stranci Grad nema dugovanja, odnosno, u ovoj godini uredno su podmirili njihova potrazivanja sukladno odobrenim proracunskim sredstvima. http://www.zadarskilist.hr/clanci/08122014/na-gradskim-jaslama-grad-udrugama-duguje-38-milijuna-kuna-politickim-strankama-niti-lipe

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali