'SNOSIT ĆE POSLJEDICE SVOJIH ODLUKA' / Učitaljica koja je nakon indicenta u školi upozorila na vršnjačko nasilje dobila otkaz

Image
Foto: PIXSELL, Duško Jaramaz

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić izjavio je kako je po zakonu Školski odbor ovlašten donositi takve odluke

30.5.2023.
10:21
PIXSELL, Duško Jaramaz
Play logo

Školski odbor Osnovne škole u Strožancu, naselju istočno od Splita, u ponedjeljak je donio odluku o otkazivanju ugovora o radu učiteljici Zrinki Perković Dodik unatoč upozorenja iz Županije splitsko-dalmatinske, koja je osnivač škole, da se ne donosi takva odluka, potvrdili su u ponedjeljak kasno navečer mjerodavni županijski dužnosnici.

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić izjavio je kako je po zakonu Školski odbor ovlašten donositi takve odluke ali bi mogao "snositi posljedice svojih odluka," zbog nepoštivanja preporuke osnivača škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upozorili smo članove Školskog odbora ispred osnivača i preporučili da se ne donose ishitrene odluke pogotovo ne mjere izvanrednog otkaza ugovora o radu. Školski odbor je odlučio kako je odlučio i ako nastane šteta snosit će posljedice svojih odluka," rekao je Đonlić Hini.

Image
Usvajanje zdravih navika /

Djeca školske dobi u Hrvatskoj ne bave se dovoljno tjelesnim aktivnostima, što rezultira porastom zdravstvenih problema

Image
Usvajanje zdravih navika /

Djeca školske dobi u Hrvatskoj ne bave se dovoljno tjelesnim aktivnostima, što rezultira porastom zdravstvenih problema

Poziv za razrješenje članova Odbora

Ova odluka uslijedila je nakon ranije održane konferencije za novinare dužnosnika stranke Most ispred zgrade škole na kojoj se okupilo i više roditelja zabrinutih nakon nedavnog incidenta u toj školi kada je jedan od učenika petog razreda sa željeznom šipkom tijekom nastave zaprijetio učitelju i učenicima vršnjačkim nasiljem rekavši da je on "novi Kosta K."

Na toj konferenciji za novinare rečeno je kako je učiteljica Perković Dodik jedina u toj školi govorila o vršnjačkom nasilju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijećnik Mosta u Županijskoj skupštini Ante Popović je izjavio kako su odlukom o otkazu ugovora učiteljici u Školskom odboru potvrdili da toleriraju nasilje te da su članovi Školskog odbora (pet je bilo za otkaz, a dvoje protiv) stavili stranački (HDZ-ov) interes ispred interesa djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Javno pozivam župana Blaženka Bobana da po hitnom postupku razriješi 'neposlušne' članove Školskog odbora i imenuje nova tri člana koji će slušati upute. Ako to ne učini, potvrdit će kako je na jednak način uvaljan u ovo blato," poručio je Popović u ponedjeljak navečer u pisanoj izjavi.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo