'U PAR DANA SVE SE UNIŠTILO'; Kod Vrgorca će proglasiti elementarnu nepogodu: / Stanje je i dalje teško, nastaju velike štete zbog poplave

"Najbitnije je do Božića što prije da se sve osuši, a onda kasnije treba napraviti kvalitetne programe, i kratkoročne i dugoročne", rekao je Krstičević

11.12.2020.
12:34
Marko Dimic/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U mjestu Kokorići voda i dalje nadire, ali ipak nešto slabijim intenzitetom kao zadnja dva dana. Od sinoć do jutros se razina vode podigla za oko 35 centimetara, prometnice su pod vodom, a prometno je odsječeno oko 100 ljudi, piše N1.

"Nema promjene, danas radimo iste stvari. Danas je posla nešto više jer je komunikacija kroz selo poplavljena, za razliku od jučer", kazao je iz splitskog HGSS-a Toni Poljak koji ne očekuje velike promjene u današnjem ritmu rada.

Preventivno se prebacuje struja u mjestu Kokorići jer su neki sandučići sa strujom postavljeni nešto niže, pojasnio je.

Proglašenje elementarne nepogode

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban najavio je u četvrtak proglašenje elementarne nepogode u Vrgoračkom kraju zbog poplave u naselju Kokorići, dodavši da sada ondje neće biti potreban angažman Hrvatske vojske.

Bivši ministar obrane Damir Krstičević obišao je područje Vrgorca koje je ujedno i njegov rodni kraj.

"Ovo je moj rodni kraj. Ovo su vrijedni ljudi, u par dana se sve uništilo, to nije lako. Štete su ogromne, na kućama, nasadima jagoda, trebat će sad pomoć od države da se ovo sanira. Drago mi je da su se uključili i županija i grad i Vlada, s premijerom sam u kontaktu, sutra dolazi ministrica poljoprivrede. Vidjet će se kroz koje mjere i kako pristupiti pomoći. Najbitnije je do Božića što prije da se sve osuši, a onda kasnije treba napraviti kvalitetne programe, i kratkoročne i dugoročne", rekao je Krstičević.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali