U OSIJEKU I DALJE NAPLATA PARKIRANJA: / Stožer preporučio besplatan parking zbog situacije s virusom, koncesionar odbio

Građani Osijeka mogu zaboraviti na besplatan parking uslijed korona-krize

31.3.2020.
16:11
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Osječki Stožer civilne zaštite je 23. ožujka donio Odluku kojom tvrtki Elektromodul, kao koncesionaru daje preporuku da ne naplaćuje parkiranje u trajanju 30 dana od dana donošenja Odluke o preporuci. Kako piše SiB.hr, preporuka je izdana kako bi se građanima kojima nije dostupan gradski prijevoz, dakle onima koji ne rade u nužnim djelatnostima, omogućio besplatan parking u Osijeku.

Besplatnim parkingom bi se Osječanima u vrijeme korona-krize omogućio jednostavniji odlazak po namirnice ili lijekove te da rade na svojim radnim mjestima iako nisu u kategoriji nužnih djelatnosti. No, građani Osijeka mogu zaboraviti na besplatan parking.

BANDIĆA PITALI O BESPLATNOM PARKINGU U ZAGREBU, ON SE ISTRESAO NA NOVINARKU: 'Ovo pitanje je opasnije od koronavirusa'

Nema sporazuma između Grada i koncesionara Elektromodula

U današnjim razgovorima koncesionara (Elektromodul) i davatelja koncesije (Grad Osijek) nije postignut sporazum jer koncesionar nije prihvatio preporuku Stožera civilne zaštite te je davatelja koncesije obavijestio da od 1. travnja nastavlja s redovitom naplatom parkiranja. Sukladno Ugovoru o koncesiji, Elektromodul ima pravo odbiti preporuku jer u Ugovoru nisu izričito definirane obaveze postupanja u nepogodama kao što je epidemija virusa COVID-19, piše SiB.hr.

"Jednostrano istupanje iz Ugovora, radi neprihvaćanja preporuke od strane Elektromodula, ipak nije opcija za Grad Osijek jer bi prouzročilo financijsku odštetu koncesionaru u iznosu 6.500.000,00 kuna. U situaciji kada svu snagu usmjeravamo u iznalaženje sredstava za pomoć poduzetnicima i svim ostalima u potrebi, to doista nije prihvatljivo rješenje", poručuju iz Grada.

Zbog izvanredne situacije s koronavirusom gradski prijevoz je organiziran na način da je dostupan samo djelatnicima nužnih djelatnosti uz predočenje potvrde poslodavca ili službene iskazne sukladno odluci Stožera civilne zaštite RH.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali