U Dječjoj bolnici u Philadelphiji ljuti zbog uznemiravanja

8.2.2013.
6:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Glasnogovornica bolnice tražila je da ne bude imenovana "jer prima hrpu mailova na svoje ime i ne može svima odgovoriti jer su neki nekulturni i napisani prostačkim rječnikom", piše Večernji list.

"Iznenađeni smo nerazumijevanjem hrvatskih novinara i dijela javnosti koji nas uporno pitaju pitanja na koja nemamo odgovor jer djevojčica Nora Šitum nije naša pacijentica. Ona to tek mora postati i po američkim zakonima i pravilima bolnice ne možemo komentirati dijagnozu, terapiju i zdravstveno stanje potencijalne pacijentice koju naši liječnici još nisu ni vidjeli", kazala je glasnogovornica.

Prioritet liječenje, ne medijska pompa

Rekla je i da su bolnica i liječnici izloženi velikom pritisku, te su zamolili hrvatsku javnost i novinare da budu razumni i strpljivi jer pacijenticu još nisu ni zaprimili u bolnicu i pregledali.

"Za nas je prioritet liječenje djece, a ne medijska pompa i natjecanje novinara tko će prvi dobiti izjavu ili priču. Jednako se ponašamo prema pacijentima s Bliskog istoka, Kine, Australije ili Hrvatske", rekla je glasnogovornica i dodala da im je na prvom mjestu privatnost malih pacijenata i njihovih obitelji. Što se tiče cijene liječenja male Nore, kazala je da nije primjereno govoriti o tome kad u bolnici još nisu pregledali djevojčicu i testirali sve što treba. Konzilij liječnika će donijeti odluku što se treba ili što je najbolje uraditi za nekoliko dana.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali