Tomislav Tomašević, izabran s gotovo 200 tisuća glasova, u 8 sati ujutro preuzima vlast u Zagrebu. Očekuje se i predaja izvještaja na tisuće stranica, a sve će trajati oko sat vremena. Primopredaja u Zagrebu nije viđena dva desetljeća.

Tomislav Tomašević doći će sa zamjenicima i dočekat će ga Jelena Pavičić Vukičević s dvije pročelnice.

Mandat prestaje i Oliveri Majić

Zašto će sutra biti i pročelnica iz Ureda za financije nije jasno bivšem pročelniku.

"To znam da je protokolarni čin koji je zakonom propisan. Lijepo je to da stara vlast dočeka novu, prozbore dvije-tri riječi, predaju im neke papire. Naravno, u toj dokumentaciji je nemoguće obuhvatiti kompletna stanja i izvještaje koji inače postoje i koji će se s vremenom moći konzumirati", kaže bivši pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za financije Slavko Kojić za RTL Danas.

Mandat prestaje zamjenici gradonačelnika Oliveri Majić, a počinje Danijeli Dolenec i Luki Korlaetu.

"Ono što ja sutra radim, to je da se već u 8 sati nalazim na svom radnom mjestu, jer ne želim u skladu sa svojim osobnim i profesionalnim načelima građanima grada Zagreba i poreznim obveznicima biti niti jedan dan na teretu", poručila je zamjenica gradonačelnika u odlasku Olivera Majić.

Situacije s kojima se prije nisu suočavali

Nakon primopredaje Tomislav Tomašević spustit će se i održati svoju prvu konferenciju za novinare kao gradonačelnik Zagreba.

"Suočit će se s nekim situacijama s kojima nisu do sada imali mogućnost suočiti se. S koliko uspjeha će oni time ovladati zavisi s kojim upravnim kapacitetom raspolažu,  financijama, kadrovima i programima. Programe sam vidio da imaju", kaže Kojić.

"Formalnu suradnju s novom vlasti nemam, ali sam upoznala i gradonačelnika grada Zagreba i njegove suradnike tijekom njihova angažmana u Gradskoj skupštini i apsolutno vjerujem da će obnašati dužnost barem jednako dobro kao što su to radili kao skupštinski zastupnici", dodaje Majić.