TODORIĆ PROGOVORIO O NOVOJ OPTUŽNICI: / 'Ne stavlja se nama na teret 18 milijardi...'; Plenkovića optužio za 'neprijateljsko preuzimanje'

30.3.2021.
12:57
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ivica Todorić oglasio se u utorak komentiravši najnoviju optužnicu DORH-a koja njega i suradnike tereti za prijevaru tešku 18 milijardi kuna. “To je jedna grandiozna sramota hrvatskog pravosuđa na koji način se što i kako to radi. Ne stavlja se nama na teret 18 milijardi, nama se stavlja na teret samo da smo tobože nešto… Nismo još dobili optužnicu, pa ne mogu još točno kazati, ali da smo potpisali neku dokumentaciju koju nismo smjeli potpisati", pojasnio je Todorić za N1.

Neirao je svaku pomisao o kaznenim djelima. “Deset godina smo imali odnose s našim partnerima i radili smo s mjenicama. Ukupan posao koji se radio, mi smo to jako dobro pratili. Agrokor je imao jedne određene dugove, mi smo uvijek dugove plaćali na vrijeme, s tim što smo negdje davali mjenice. Dali smo jedan ogroman doprinos ekonomiji Hrvatske i sad te još netko hoće tužiti", ogorčen je bivši šef Agrokora.

Poručio je premijeru Andreju Plenkoviću da "može pričati što god hoće" te ga optužio za "neprijateljsko preuzimanje" kompanije. Naime, Agrokor je preuzela Fortenova grupa, koja je većinom financirana ruskim kapitalom. Otkrio je i što misli o prodaji Leda te je optužio nekoliko skupina da će džepove dobro napuniti novcem. Ipak, poručio je da i dalje povlači određene poteze i da “sve to ide u jednom dobrom smjeru”. Na pitanje za koga, poručio je: "Pa, za mene."

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali