DAVOR VIĆ U PRVOM PLANU / Tko je Tomaševićev direktor Čistoće: Ima ogromnu plaću, a dosadašnju mu je karijeru obilježila jedna bizarna priča

Image
Izvor: PIXSELL

Početkom štrajka u Čistoći zbog izvanrednog otkaza trojici radnika Tomaševićev direktor dospio je u prvi plan javnosti

25.1.2023.
13:32
PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Uslijed štrajka radnika Čistoće u fokus javnosti dospio je široj javnosti nešto manje poznati Davor Vić, direktor spomenute podružnice Zagrebačkog holdinga.

Vić je rođen 1980. godine u Osijeku gdje je i završio Građevinski fakultet na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera, te stekao zvanje diplomiranog inženjera građevinarstva. Bio je potpredsjednik tamošnjeg SDP-a, a u dva mandata je bio i direktor osječkog Unikoma dok je na vlasti bio gradonačelnik Ivan Vrkić. Pobjedom HDZ-ova Ivana Radića na lokalnim izborima 2021. završio je i Vićev mandat na čelu Unikoma.

Vrijeme koje je Vić proveo u Unikomu obilježila je tužna, ali i bizarna priča iz osječkog zoološkog vrta s kojom je hrvatsku javnost upoznao upravo Ivan Radić.

Image
KAMEN SPOTICANJA /

Koliku plaću zapravo imaju radnici Čistoće? Sada je i Tomašević objavio svoje brojke: 'Ovo je iznos koji im sjeda na račun!'

Image
KAMEN SPOTICANJA /

Koliku plaću zapravo imaju radnici Čistoće? Sada je i Tomašević objavio svoje brojke: 'Ovo je iznos koji im sjeda na račun!'

Tužna priča iz Osijeka

On je tada u Hrvatskom saboru izjavio kako je jedna lavica iz ZOO-a tjednima patila uslijed teškog zdravstvenog stanja, a u toj agoniji si je odgrizla dio zadnje desne noge te je u konačnici eutanazirana. Za tužnu sudbinu lavice Radić je optužio rukovodstvo Zoološkog vrta i upravu Unikoma koji su se, po njegovim riječima, oglušili na pozive da pomognu nesretnoj životinji.

Vić je imenovan direktorom Čistoće u studenome 2021. godine, a Zagrebački holding ga je u priopćenju predstavio ovako:

"Davor Vić je prije dolaska u Čistoću osam godina vodio osječko komunalno poduzeće Unikom, gdje je provodio ciljeve direktiva EU-a o otpadu, uspostavom odvojenog prikupljanja otpada. U njegovu je mandatu realizirana izgradnja postrojenja za obradu biorazgradivog otpada te objekta za obradu građevinskog i glomaznog otpada. Po obrazovanju je dipl. ing. građevine".

Početkom štrajka u Čistoći zbog izvanrednog otkaza trojici radnika Tomaševićev direktor dospio je u prvi plan javnosti.

'Moramo biti uzor'

"Ovo je incident u kojem su ljudi pod pritiskom krivo postupili. Svjesni su propusta i da su postupili protiv protokola. Plastika je velik, globalni problem, i mi za nju plaćamo naknadu za zbrinjavanje. Napravljena je i financijska šteta, ali napravljena je reputacijska. Oni su danas mogli raditi jer nisu dobili otkaze, ali sama najava je kod njih izazvala psihozu. Dok građane molimo, kumimo, a odnedavno i kažnjavamo, mi moramo biti uzor", rekao je u ponedjeljak Vić, ali i dodao da je odluka o otkazima suspendirana.

Kada su štrajkaši od Uprave zatražili i bolja materijalna prava kao jedan od uvjeta za povratak na posao, Vić je objavio primanja radnika Čistoće.

"Uprava je 28. prosinca donijela jednostranu odluku da se ide u povećanje materijalnih prava s 1. siječnja. Radnici su već u siječnju dobili povećanje. Prosjek za komunalnog radnika je 990 eura, a 1240 eura za vozača", rekao je Vić.

Najplaćeniji direktor podružnica Holdinga

Međutim, jedan radnik Čistoće kazao je da informacija o plaćama nije točna. "Ono što je gospodin Vić rekao da imamo plaću oko 900 eura nije istina", rekao je radnik Čistoće za Jutarnji list, a njegov kolega dodao je:

"Ja inače dobivam oko 750 eura plaću, prošli sam mjesec sa svim dodacima, jednom nedjeljom i dvije prekovremene subote imao 830", kaže te napominje da bi spomenutih 900 eura mogli imati vozači, oni s dodacima za djecu ili velikim dodacima za prijevoz.

Zanimljivo, unutar podružnica Zagrebačkog holdinga upravo direktor Čistoće ima najveću plaću. Kako je u kolovozu prošle godine objavio Jutarnji, Vić prima 3675 eura bruto plaće i dodatak za stanovanje u iznosu od 705 eura.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču