DRUGI POKUŠAJ

TKO ĆE NASLIJEDITI CRNOJU? Tri kandidata u igri za ministra branitelja

Idućeg tjedna trebala bi pasti odluka tko će naslijediti bivšeg ministra branitelja Miju Crnoju koji je na toj dužnosti izdržao nepunih tjedan dana. U HDZ-u kojemu prema dogovoru s partnerima iz Mosta ‘pripada’ ovaj resor, navodno imaju trojicu kandidata za Crnojinog nasljednika.

Novi list neslužbeno doznaje da su ‘u igri’ glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, stožerni brigadir Božo Kožul i ravnatelj Hrvatskog memorijalnog dokumentacijskog centra Ante Nazor.

Tko će amortizirati nezadovoljstvo u Savskoj 66?

Nagađanje da bi to mogao biti Brkić podgrijane su njegovom odlukom donesenom u srijedu da prepusti svoje zastupničko mjesto u Saboru. Brkić je to objašnjavao golemim obvezama koje u nameće funkcija glavnog tajnika stranke. No, također, bio je vrlo neodređen u odgovorima na pitanja novinara hoće li preuzeti neku izvršnu dužnost u novoj Vladi.

Imenovanjem Brkića bi se, kažu, značajno amortiziralo nezadovoljstvo smjenom Crnoje.

A i prije nego što je pala odluka da ministar bude Crnoja, kao najozbiljnijeg kandidata spominjalo se Zvonka Milasa koji je, međutim, sam otklonio tu mogućnost navodno nezadovoljan načinom na koji ga je vrh HDZ-a zaobišao prilikom formiranja Vlade, piše Novi list.

PITANJE CRNOJINOG NASLJEDNIKA: Josipa Rimac nova ministrica branitelja?

Dio ‘šatoraša’ bio za Nazora i prije Crnoje

Što se Ante Nazora tiče, njegovo ime prethodno se nije spominjalo, no iz krugova bliskih prosvjednicima iz Savske 66 – dio njih zagovarao je njegovo izbor još i prije nego što je odabran Mijo Crnoja.

Za stožernog brigadira Božu Kožula se proteklih dana pisalo kako je braniteljima besprijekoran kandidat za minsitra, s “ratnim putem čistim kao suza, a u godinama iza rata i obrazom čistim kao suza”.

PETROV: Ime ministra branitelja znat ćemo za dan-dva

 

Povratak na Net.hr