POSLJEDNJI POZDRAV

“TETA ANĐEO” OSVOJILA SRCA: Zagrebački studenti dirljivo se oprostili od tete sa Savskog mosta

Zagrebački studenti ovih su se dana na vrlo dirljiv način oprostili od preminule Draženke Salamon, tete koja im je na Savskom most u noćnim satima prodavala sendviče. Zovu je “Teta anđeo”.

Smrt Draženke Salamon koja je na kiosku kod Savskog mosta prodavala sendviče studentima duboko je potresla njene mušterije koje su se s njom oprostile i na Facebook stranici esava.info i na portalu Srednja.hr gdje su je nazvali “Teta anđeo” jer se studentima obraćala s “anđele. Tekst s portala Srednja.hr prenosimo u cijelosti.

“Studentski život u Zagrebu ima nekoliko općih mjesta. Na primjer, kava u Godotu nakon ručka u menzi SC-a ili sati provedeni pušeći cigarete na stepenicama NSB-a umjesto učenja.
Smrću Draženke Salomon, koju smo svi znali kao Teta anđeo, i Zagreb i mi, izgubili smo jedno od tih općih mjesta. Teta Anđeo svoj je nadimak dobila jer se mušterijama, obraćala sa ‘Anđele’.

To ‘Anđele’ možda zvuči kao sitnica. I jest. Ali je tolikim studentima, u četiri ujutro kada su razmazanih šminki, promrzli i gladni čekali sendvič da ih spasi od vrtoglavice značila jako puno.
Toliko, da su za svoje ‘reci anđele’ bili spremni čekati u redovima, iako su pored njih zjapili pusti kiosci i pečenjare. U četiri ujutro, kada u alkoholnoj magli ispare sve naše iluzije o tome kako smo odrasli i jaki, kada se drhteći polako trijeznimo i kada euforija popušta pred neizbježnim naletom sramotice i mučnine, to malo i jednostavno ‘Anđele’ značilo nam je nevjerojatno mnogo.

“Obraćala nam se kao što se majka obraća djetetu”

Teta Anđeo bila je jedna od rijetkih ljudi koji su sa tako malim, ali iskrenim postupkom bili u stanju probiti i najokoštalije naslage cinizma. U njenom ‘anđele’ nije bilo ni marketinga ni ‘customer relations’ strategije. Bilo je iskreno koliko može biti. Obraćala nam se kao što se majka obraća djetetu. A nama, koji se svaki dan moramo maskirati u odrasle ljude, htjeli mi to priznati ili ne, nekada najviše treba mama.

Pa makar i da nam napravi sendvič”, piše na portalu Srednja.hr

Na Facebook stranici esava.info, pak, uz osmrtnicu Draženke Salomon stoji: “Svojom toplinom i majčinskim pristupom osvojila je srca svih studenata sa Save. Počivao u miru Anđele.”

ISPRAĆAJ UZ OMILJENE STIHOVE: Splićani se oprostili od svoje legende

Povratak na Net.hr