Sve afere Milana Bandića

20.10.2014.
0:06
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Međutim, uz ime Milana Bandića vezano je niz afera koje su godinama istraživali USKOK i DORH. Za gotovo svaku aferu podnesena je i kaznena prijava, a gotovo ni jedna nije dovršena, piše Jutarnji list u pregledu svih slučajeva.

Krašograd

Afera "Krašograd" vezana je za zemljišta između Grada i dvije privatne tvrtke. U spornoj razmjeni Zagreb je dao 20.000 četvornih metara zemljišta uz Maksimirsku cestu za 35.000 četvornih metara u Sesvetskom Kraljevcu. Zemljište u Maksimiru procijenjeno je na 321 eura po četvornom metru, a parcela u Sesvetskom Kraljevcu na 185 eura.

Izmjena GUP-a

USKOK je u studenom prošle godine objavio kako je pokrenuo istragu zbog sumnje u nezakonite izmjene zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana (GUP), piše Jutarnji. Uskok je pokrenuo istragu protiv osmero osumnjičenih za nezakonite izmjene zagrebačkog GUP-a, koje se tereti da su u najmanje 43 slučaja nezakonito i neovlašteno izmijenili i dopunili prostorno-plansku dokumentaciju.

Nadstrešnice

Izgradnja nadstrešnica na autobusnim i tramvajskim stajalištima u gradu Zagrebu također je afera vezana uz Milana Bandića. Riječ je o aferi izgradnje autobusnih nadstrešnica koja se dogodila između travnja 2009. i svibnja 2010. godine.

Fontane

Bandićeve "fontane" stajale su na kraju vrtoglavih 25 milijun kuna, a i dalje se ispituje je li bilo pogodovanja.

Pročiščivač

Policija je svojedobno po nalogu Županijskog državnog odvjetništva uzela dokumentaciju vezanu za zagrebački pročistač otpadnih voda. Sporni su bili dodatni radovi vrijedni 20 milijuna eura koje je odobrio Bandić .

Zlatni WC

Izgradnja dva montažna nužnika na okretištima tramvaja Dubrava i Dubec također je predmet istraga. Cijena od osamdesetak tisuća kuna po kvadratu WC-a izazvala je sumnje. Prošle godine USKOK je objavio da se protiv Jelavića i još dvije osobe vodi postupak zbog sumnje da su mimo javne nabave omogućili tvrtki "Gredelj" posao izgradnje sanitarnih objekata na dva tramvajska okretišta u Zagrebu i tako mu pribavili imovinsku korist od najmanje 105.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kampanja

Istražuje se i afera izvlačenja novca iz Holdinga za predsjedničku kampanju iz 2009. godine.

Ostale afere pročitajte ovdje.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali