'Šteta je najmanje 200 tisuća eura, a za turizam je neprocjenjiva'

Ranijih ljeta znao se višesatni prekid struje ponavljati više puta. Sa HEP om se razgovaralo o rješenju izgradnjom trafostanice u Pločama i o vrgoračkom prstenu.

31.7.2014.
18:44

'Kao da nam za turizam nije dovoljno ovako nezapamćeno loše vrijeme nego je 10 tisuća gostiju u općini Gradac ostalo 22 sata bez struje! Katastrofa! Imao sam bezbroj poziva građana koji su s punim pravom ogorčeni, a ja im nisam znao dati informaciju, jer je ni sam nisam imao. Pozivao sam Centar 112, a oni ne znaju ni da je struja nestala. Totalni raspad sistema, ništa ne funkcionira, a bojim se da malo tko uopće ozbiljno shvaća turizam.

Ne radi nam pumpna stanica, trgovine, ljudima se ne može zbog fiskalizacije dati ni komad kruha, otopili se frižideri s hranom, sladoled. Bože sačuvaj. Procjenjujem da je šteta u protekla 22 sata najmanje 200 tisuća eura, a za turizam je neprocjenjiva', komentirao je za Slobodnu DalmacijuIvo Kosović, načelnik općine Gradac kvar na dalekovodu i prekid električne energije od Živogošća do Gradca.

Općina pisala, ali nema odgovora

Struje je nestalo u srijedu u 14 sati, a kvar je otkolonjen u četvrtak nešto iza u podne.

Ranijih ljeta znao se višesatni prekid struje ponavljati više puta. Sa HEP om se razgovaralo o rješenju izgradnjom trafostanice u Pločama i o vrgoračkom prstenu. Trafostanica se započela graditi prije pet, šest godina i na tome je stalo. Vrgorački prsten više nitko ne spominje. Općina je pisala i urgirala na sve raspoližive adrese, ali nema odgovora.

'Nije mi jasno da se zimi ne može sjesti i dogovoriti na koji će se način situacija riješiti i koliko to košta te onda ozbiljno pristupiti radovima. Od načelnika s pravom ogorčeni građani očekuju neki odgovor i informacije, a ja sam uspio samo kontaktirati dispečera, a informacije koje sam dobivao nisu bile točne', kaže Kosović. http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-%C5%BEupanija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/252710/Default.aspx Kako vi provodite ljetovanje?

Imate li negativnih iskustava sa smještajem, cijenama kod ugostitelja, prometom? Želite li nekoga pohvaliti, podijeliti svoje iskustvo? Pišite nam na vijesti@portal.net.hr.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali