SRAMOTA Turisti, dodite u hotel kojeg – nema!

Prekrasan pogled iz zraka i reprezentativan hotel “Palace” u Kastel Starom. U kratkim crtama na taj bi se nacin mogao opisati izgled razglednice koja se prodaje po postanskim uredima u Kastelima.

I nista tu ne bi bilo sporno da nekada najposjeceniji kastelanski hotel, koji je nosio turizam ostvarujuci najveci broj posjetitelja, nije srusen jos prije vise od sedam godina. Umjesto hotela koji na razglednicama plijeni pozornoscu, danas je na istoj lokaciji stari zasticeni dio tog turistickog objekta koji se nije smio rusiti, a sve ostalo zaraslo je u travu.

Uistinu lijepa pozivnica za turiste koji bi posjetili Kastela. Na razglednici koju dobivaju od rodbine ili prijatelja nudi im se hotel uz more i zasticenu prirodnu arhitekturu, a u stvarnosti nesto sasvim drugo.

Hotel “Palace”, podsjeca Slobodna Dalmacija prije vise od osam godina kupila je “Tulipan grupa” koja je namjeravala graditi turisticki kompleks s brojnim sadrzajima, do sada neviden u Kastelima. Dobili su dozvole za rusenje hotela koji je sravnjen i na tome se ostalo do danas.

Uzbunile su se ekoloske udruge prozivajuci investitore kako imaju namjere progurati stanogradnju umjesto turistickog objekta. Sve je zaustavljeno i ne pomice se godinama. U meduvremenu su vlasnici hotel pokusali i prodati, no nije bilo zainteresiranih.

Povratak na Net.hr