KOMETAR U DIREKTU

ŠPRAJC: ‘S nestrpljenjem čekamo nastavak utrke o tome tko ima veću i bolju injekciju’

‘Eto, opet se slavi, burze opet rastu, a onaj tko će idući objaviti učinkovitost svog cjepiva, mora se pobrinuti da bude bar 98 posto učinkovito ako želi da ga spomenemo u Direktu’

Voditelj RTL Direkta Zoran Šprajc u svojem je stilu na početku emisije komentirao najave o više cjepiva koja su proizvedena na različitim krajevima svijeta.

Komentar prenosimo u cijelosti.

“Još jedan sjajan i veliki dan, veći i sjajniji nego onaj sjajan i veliki dan prije par dana kad su njemački BioNTech i američki Pfizer objavili da je njihovo cjepivo protiv korone učinkovito čak 90 posto.

Danas je druga američka farmaceutska tvrtka Moderna, objavila da je njihovo cjepivo učinkovito još čakije od čak 90 posto: skoro 95 posto! Doduše ni jedni ni drugi još nisu završili svoja istraživanja, a njihove rezultate tek trebaju provjeriti i odobriti nadležni regulatori, ali eto, opet se slavi, burze opet rastu, a onaj tko će idući objaviti učinkovitost svog cjepiva, mora se pobrinuti da bude bar 98 posto učinkovito ako želi da ga spomenemo u Direktu.

Podsjetimo, čim je Pfizer objavio učinkovitost od 90 posto do kraja dana su i Rusi objavili da je njihovo cjepivo Sputnik V također učinkovito 90 posto, a s obzirom da pripremaju još dva cjepiva, nema sumnje da će jedno od njih sigurno biti učinkovito kao i Moderninih 95 posto.

U slučaju da netko na Zapadu sad objavi da ima cjepivo učinkovito 99 posto nema sumnje da će za treće cjepivo Rusi također objaviti učinkovitost od 99 posto, tako da s nestrpljenjem čekamo nastavak utrke o tome tko ima veću i bolju injekciju”, kazao je Šprajc.

Povratak na Net.hr