KANDIDATI ZA ZAGREB

ŠKORO O TOMAŠEVIĆU: ‘Lukavo je odabran kao čovjek čiji je otac desno orijentiran, a stric svećenik’

Škoro je izjavio da vjeruje da će proći u drugi krug te dodao da je on bolja opcija od zeleno-lijeve koalicije

Miroslav Škoro, šef Domovinskog pokreta i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, tijekom gostovanja na N1 komentirao je stanje uoči predstojećih lokalnih izbora.

Škoro je izjavio da vjeruje da će proći u drugi krug te dodao da je on bolja opcija od zeleno-lijeve koalicije. Kaže da ta koalicija odstupa od onoga što bi lijevo trebalo biti. Škoro je izrazio sumnje u način njihova financiranja pa je rekao da u “nekim normalnim zemljama oni ne bi mogli funkcionirati”.

“Znamo da je u razdoblju od četiri do pet godina udruga koja se zove Institut za političku ekologiju, iako mi nije jasno što je politička ekologija, dobio barem 11 ili 12 milijuna kuna, a od toga je dosta novca došlo iz nekih zaklada iz svijeta, dobili su i veliki novac iz Europske komisije. U tom smislu oni dobivaju novac da se bave onime čime se bavi civilno društvo. A kad dobivaju novac da se politički angažiraju i bave političkim pitanjima, trebalo bi istražiti kako su postali politička platforma, kako su taj dio napravili i odakle su se financirali i kako su dobili novac za to”, rekao je Škoro za N1.

Dodao je da bi “bilo dobro provjeriti  što je napravljeno s tim silnim novcem”. “Koliko vidim dosta je potrošeno za plaće četvero ljudi i putne troškove”, veli predsjednik Domovinskog pokreta.

HDZ-OVAC FILIPOVIĆ PROZIVA TOMAŠEVIĆA: ‘On je opterećen milijunskim donacijama iz inozemstva’

‘Tomašević ima desno orijentiranog oca i strica svećenika’

Škoro se osvrnuo i na kandidata Možemo! za gradonačelnika Zagreba, Tomislava Tomaševića. Prema anketama, Tomašević uvjerljivo vodi u utrci za drugi krug lokalnih izbora.

“Tomašević je lukavo odabran kao čovjek koji ima oca koji je desno orijentiran i strica koji je svećenik, a trebao bi predstavljati platformu koja je zeleno-lijeva”, komentirao je Škoro za N1.

TKO JE TOMISLAV TOMAŠEVIĆ? Biografija kandidata za gradonačelnika Zagreba

Povratak na Net.hr