SKANDALOZNI UDŽBENICI VJERONAUKA: / Djecu uče da su za Auschwitz krivi ateisti

27.1.2017.
21:18
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Radi se o udžbeniku 'S Kristom u život' izdanja Kršćanske sadašnjosti, koji se koristi u osmom razredu osnovne škole.

'Ateizam znači bezboštvo, dakle odgajanje bez Boga. Tvrde da je to izraz napretka. Iz iskustva najnovijih događanja znamo da se bez Boga i protiv Boga ne odgaja plemenite ljude, a vrlo često se odgaja takve koji su stvorili Oświęcim', stoji, između ostalog, u spomenutom udžbeniku vjeronauka.

Na ovo se upozorava baš na Međunarodni dan sjećanja na žrtva holokausta.

Osim toga, Centar za građansku hrabrost upozorava i na činjenicu da se u hrvatskim školama informatika uči iz udžbenika izdanog 1993. godine.

Na pritužbe nema odgovora od Ministarstva

Unatoč brojnim pritužbama Ministarstvu obrazovanja, Agenciji za odgoj i obrazovanje, dječjoj pravobraniteljici, pučkoj pravobraniteljici, Srpskom narodnom vijeću te nekad nadležnom za kurikularnu reformu, Borisu Jokiću, Centar za građansku hrabrost kaže da nije dobio nikakav odgovor kada je riječ o knjizi 'Moj tata spava s anđelima' koja je propisana kao lektira za šesti razred osnovne škole. Ta knjiga, tvrde iz Centra, širi netrpeljivost prema osobama srpske nacionalnosti te simpatije prema ustaškom režimu.

Odgovore nisu dobili. SNV je priopćilo da su svjesni o čemu se radi, a pravobraniteljica za djecu rekla je da ona ne može recenzirati sadržaj knjiga koje su na popisu lektire, piše N1. O tome da lektire ne budu protivne Ustavu RH trebali bi brinuti donositelji odluka, priopćila je pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić i uputila Centar da se potuži Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Od Ministarstva nije bilo ni glasa o ovom problemu, a Centar nije dobio nikakav odgovor ni od Agencije za odgoj i obrazovanje, pa ni od Borisa Jokića.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali