TUŽAN KRAJ / Sjećate li se medvjeda koji se šetao kod Kostrene? Ustrijelili su ga: 'Podivljao je, počeo raditi probleme...'

Image
Foto: Facebook/Screenshot

Tim lovaca i interventnih stručnjaka ovlaštenih od strane Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskog veterinarskog instituta  ustrijelio je medvjeda nakon priličnog kaosa kojeg je izazvao

5.6.2023.
12:14
Facebook/Screenshot
Play logo

Nakon što je medved više puta viđen na području Kostrene, Bakra i Kraljevice, za vikend je ponovo šetao Kostrenom. Dok se ranijih dana pokušavalo vratiti ga u prirodno stanište, ovoga puta, nažalost, nije bilo izbora nego ga ustrijeliti.

Tim lovaca i interventnih stručnjaka ovlaštenih od strane Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskog veterinarskog instituta  ustrijelio je medvjeda nakon priličnog kaosa kojeg je izazvao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEVJEROJATNA SNIMKA IZ KOSTRENE /

Medvjed se prošetao šetalištem! Poslan interventni tim, a izdano je i upozorenje: 'Budite na oprezu!

Image
NEVJEROJATNA SNIMKA IZ KOSTRENE /

Medvjed se prošetao šetalištem! Poslan interventni tim, a izdano je i upozorenje: 'Budite na oprezu!

'Bili smo prisiljeni ustrijeliti medvjeda'

Play logo

"Medvjed je podivljao, počeo raditi probleme i izazivati opasnost, ulazio je u dvorišta i dječja igrališta te ugrozio stanovništvo. Prije nego su lovci stigli ugrozio je dvije djevojke koje su se nalazile na autobusnoj stanici, one su pobjegle, a njihov otac se skrio u kombiju dok se medvjed ne makne. Penjao se ljudima na balkon, na garažne ploče, pojavljivao se pred ulaznim vratima kuća. Reagirali smo na poziv 112 i na pozive lokalnog stanovništva, no dotad je medvjed napravio veliki nered, zbog čega uspavljivanje sinoć nikako nije bilo izvedivo. Zbog toga smo u koordinaciji s općinskim načelnikom, policijom i nadležnim institucijama nažalost bili prisiljeni ustrijeliti medvjeda, kazao je za Novi list Orlando Francišković, predsjednik Lovačkog društva „Jelen“ Čavle čiji su članovi sudjelovali u sinoćnjem poduhvatu.

Medvjed je pretprošlog vikenda viđen u Kostreni i Bakru, dok je ove subote te u nedjelju ponovno posjetio kostrenska naselja. Prema Franciškovićevim riječima, najvjerojatnije se radi o istoj jedinki, medvjedu starom oko dvije godine koji je na kraju sezone parenja pobjegao od svoje majke u opasnosti od alfa mužjaka.

Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo