OKRŠAJI U OPOZICIJI / Sve se više priča o izborima, a lijeva oporba u rasulu: 'Oni misle da bolje stoje od nas? Oh da, kako da ne. Sretno vam bilo'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hajdaš Dončić kaže da je SDP spreman za izbore, ističe da su druga najjača stranka u Hrvatskoj, a imao je i poruku za ostatak oporbe

27.1.2023.
21:55
Patrik Macek/PIXSELL
Play logo

U hrvatskoj javnost sve se češće i glasnije pričao o terminu parlamentarnih izbora. Potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić za N1 je komentirao te glasine, a otkrio je i je li njegova stranka spremna za izlazak pred birače.

Hajdaš Dončić kaže da je SDP spreman, ističe da su druga najjača stranka u Hrvatskoj, a imao je i poruku za ostatak oporbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ne mislimo nikoga ni moliti ni prositi da ide s nama. Nudimo svima platformu za bolju Hrvatsku. Logično bi bilo da izađemo sa strankama Možemo i Centar, ali ne mislimo klečati, puzati i moliti ih. Imaju neki rok do ožujka, travnja ako žele. Ako ne, poslat ću im sad poruku - oni će biti odgovorni ako mi ne pobijedimo na izborima jer oni odbijaju racionalna rješenja. I Možemo, i Centar, i sve političke progresivne stranke će biti odgovorne ako ne pobjedi oporba. Mi možemo i sami, ali oni se trebaju priključiti nama - ali bez fige", poručuje Hajdaš Dončić.

'Država, to sam ja'

Na opasku da oni očigledno misle da bolje kotiraju od SDP-a, Hajdaš Dončić uzvraća: "Oh da, kako da ne. Sretno vam bilo dečki i cure".

Predsjednika Vlade Andreja Plenkovića usporedio je s Lujem XIV., francuskim apsolutističkim vladarom kojemu se često pripisuje fraza "Država to sam ja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od 2014. Luj XIV. vlada Hrvatskom. On upravlja državom cijelo vrijeme i ne možete odjedanput pljuc, pljuc ispod stola i sad iz početka. To je njegova Vlada. Koliko je već ministara otišlo", upitao je Hajdaš Dončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Za kraj je rekao da oni ne mrze HDZ, a o HDZ-ovo predsjedniku Andreju Plenkoviću je dodao:

"Ponekad mi je čak i simpatičan. Pa nije on najveće zlo. Mi samo mislimo da možemo puno bolje. Problem je samo što premalo ljudi izlazi na izbore".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo