SINDIKAT VRTIĆA TRAŽI REAKCIJU FUCHSA: / 'Nedostaje sve više ljudi, mjere se ne provode, a radnici iscrpljeni'

'Uputili smo više apela ministarstvu na čijem ste čelu, Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, Stožeru i drugima, ali nitko nije pronašao rješenja za dječje vrtiće'

21.12.2020.
12:56
Patrik Macek/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sindikat obrazovanja medija i kulture Hrvatske pozvao je u ponedjeljak ministra Radovana Fuchsa da se obratiti osnivačima i ravnateljima vrtića s jasnim preporukama za organizaciju njihova rada u skladu s mjerama i preporukama Stožera.

Rani i predškolski odgoj i obrazovanje područje su Vaše odgovornosti, te Vas stoga pozivamo da se obratite osnivačima ovih ustanova i njihovim ravnateljima s jasnim preporukama za organizaciju rada u skladu s mjerama i preporukama Stožera, kako bi se omogućilo sigurno korištenje njihovih usluga, ali i sačuvalo fizičko i psihičko zdravlje njihovih radnika, kaže se u priopćenju Sindikata.

Među mjerama Stožera civilne zaštite je i preporuka poslodavcima i radnicima da za nadolazećih blagdana koriste godišnji odmor kako bi se broj kontakata smanjio, a u sklopu mjera već su zatvorene srednje škole.

Preporuka, očito, ne vrijedi za dječje vrtiće zato što većina njihovih osnivača nije organizirala rad i radno vrijeme na način koji neće štetiti zdravlju djece, kaže se u priopćenju i dodaje da je zaštita zdravlja i života radnika zaposlenih u dječjim vrtićima, kao i njihovih korisnika, prioritet sindikata od početka pandemije.

Uputili smo više apela ministarstvu na čijem ste čelu, Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, Stožeru i drugima, ali nitko nije pronašao rješenja za dječje vrtiće, kaže Sindikat.

Smeta ga što se, primjerice, ne objavljuju vijesti o broju oboljelih odgojitelja vrtića i drugog osoblja. Sve više ljudi nedostaje, rad se teško organizira, mjere se ne provode, radnici su iscrpljeni zbog previše prekovremenog rada, poručuje Sindikat.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali