Play ponuda

Iz Ministarstva odlazi još jedna Jovanovićeva suradnica

shimmer fallback

Nakon smrti Borisa Šprema jedno SDP-ovo mjesto u Saboru ostalo je upražnjeno.

9.10.2012.
13:55
Play ponuda

Nakon što je zbog sudbine Nacrta zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju prošli tjedan neopozivu ostavku podnio ministrov pomoćnik za znanost prof. dr. Saša Zelenika, ured će napustiti Jovanovićeva zamjenica Marija Lugarić.

Lugarić nam je objasnila zašto su u vladajućoj stranci odlučili da se baš ona treba vratiti u Sabor.

"Netko se od zastupnika u Drugoj izbornoj jedinici morao se vratiti u Sabor. Kako je kolega Darko Ledinski zamjenik potpredsjednice Vlade, a Zvonimir Mršić na čelu Podravke, izbor je pao na mene jer sam najniža po 'činu'", kaže Lugarić za Danas.hr.

Isključivi razlog je Špremova smrt

Uvjerava kako njen povratak u Sabor nema nikakve veze s kadrovskim promjena u Ministarstvu obrazovanja.

"Jednostavno takve su okolnosti, događanja u Ministarstvu s tim nemaju nikakve veze. Jedini i isključivi razlog je Špremova smrt. Dvanaest godina sam bila u Saboru, dok smo bili u opoziciji i na vlasti, tako da po tom pitanju nema ništa nova. Nastavit ću se baviti poslom koji sam radila i da sada u Ministarstvu, a to je obrazovna politika", zaključuje Lugar.

Podsjetimo, Lugarić je na parlamentarnim izborima održanim u prosincu prošle godine kao zastupnica izabrana u Drugoj izbornoj jedinici, no mandat je stavila u mirovanje jer je imenovana zamjenicom ministra Jovanovića. SDP je tada odredio da će je u Saboru mijenjati Vesna Želježnjak.

Želježnjak i dalje ostaje u Saboru, no sad kao zamjena pokojnom Borisu Špremu.

Play ponuda
Play ponuda