Play ponuda

SDP KAŽE KAKO JE HDZ KONAČNO PRIZNAO DA JE BANDIĆ NJIHOV KANDIDAT: / 'Niste podnijeli nijedan amandman na proračun'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

U proračunu se pritom prikazuje, kaže Maras, da će rashodi biti nadoknađeni prodajom gradske imovine, primjerice bivše tvornice "Sljeme" i to, kako dodaje,

7.12.2020.
14:04
Patrik Macek/Pixsell
Play ponuda

Zagrebački SDP prozvao je u ponedjeljak gradonačelnika Bandića da javnim novcem plaća kampanju za lokalne izbore što je, tvrde, vidljivo iz predloženog proračuna za 2021., kao i to da je HDZ konačno priznao da je Bandić njihov kandidat.

HDZ-ovi zastupnici, prvi put nakon nekoliko godina, nisu podnijeli ni jedan amandman na proračun Grada Zagreba o kojem će u utorak raspravljati Gradska skupština, a to dovoljno govori da je koalicija HDZ-gradonačelnik Milan Bandić razotkrivena do kraja, rekao je predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras na konferenciji za novinare.

"'Kao od majke rođene' sutra ih možete vidjeti u koaliciji s kojom nastupaju 2021. na lokalnim izborima", ustvrdio je.

Maras smatra da će na lokalnim izborima u Zagrebu HDZ vjerojatno imati alibi kandidata, kao što je to na posljednjim izborima bio Drago Prgomet.

Image
BANDIĆ BRANI ZAGREBAČKI PRORAČUN ZA IDUĆU GODINU, A O JURIČANU KAŽE: /

'Postoji samo jedan Milan Bandić, ali mene to ne smeta'

Image
BANDIĆ BRANI ZAGREBAČKI PRORAČUN ZA IDUĆU GODINU, A O JURIČANU KAŽE: /

'Postoji samo jedan Milan Bandić, ali mene to ne smeta'

Desetak amandmana

No, njihov pravi kandidat, kojeg pod svojom kontrolom drže neoborivim argumentima DORH-a, je Milan Bandić, ustvrdio je Maras.

Izvijestio je da je zagrebački SDP predložio desetak amandmana na gradski proračun za 2021. te ocijenio kako je "nenormalno" da HDZ i Bandić u kriznoj 2020. i 2021. predlažu povećanje gradskog proračuna.

U proračunu se pritom prikazuje, kaže Maras, da će rashodi biti nadoknađeni prodajom gradske imovine, primjerice bivše tvornice "Sljeme" i to, kako dodaje, za manje novca nego što ju je grad Zagreb platio.

Maras je ustvrdio da takav prijedlog proračuna u sebi sadrži paradokse jer se istodobno planiraju troškovi za izgradnju knjižnice u Paromlinu i prodaja Paromlina radi plaćanja gradskog deficita.

Takav proračun, zaključio je, potreban je HDZ-u i Bandiću kako bi sljedeće godine našim novcem povećali sebi šanse na lokalnim izborima.

'Nestvaran rast proračuna'

Gradski zastupnik Darko Liović ustvrdio je kako je nestvarno i nerealno da u vrijeme krize proračun raste za 40 posto, odnosno za četiri milijarde kuna.

Dodao je da je njihov klub predložio amandman sa 40 stavki usmjerenih na postizanje ušteda pri čemu su, tek djelomično odrađenim poslom, došli do 300 milijuna kuna.

Bandiću su predložili da time pokrije deficit iz 2019. od 1,3 milijarde kuna koji Bandić, kako su istaknuli, želi prepustiti budućim upravama, ali su odbijeni uz smiješan odgovor.

Maras je ispred gradskog SDP pozvao sve partnere iz opozicije u zagrebačkoj Gradskoj skupštini na dogovor o zajedničkom izlasku na izbore.

Po njegovim riječima, SDP može izaći sam i pobijediti, ali ne želi riskirati te poručio da želi što brži dogovor budući da najveću podršku i odgovornost imaju SDP i platforma Možemo.

Play ponuda
Play ponuda