SDP DOPUSTIO ŽELJKU SABI DA SE KANDIDIRA ZA GRADONAČELNIKA VUKOVARA: / 'Ako stranka želi pobjedu u Vukovaru, sve je jasno'

Usprkos teretu presude i odslužene kazne zbog političke korupcije,

4.12.2020.
9:17
Marko Mrkonjić / PIXSELL

Novo vodstvo SDP-a na predstojećim lokalnim izborima u svibnju iduće godine zacrtalo si je u zadataka da zadrži vlast u dvjema županijama - Primorsko-goranskoj i Krapinsko-zagorskoj, te u svim gradovima i općinama gdje ima gradonačelnike i načelnike. Veliki uspjeh bila bi i pobjeda u Vukovaru gdje je SDP dvaput dobivao gradonačelnika - 2009. i 2013. godine. U oba navrata to je bio Željko Sabo.

Dogovorio se s vodstvom stranke

No, problem je u tome što je Sabo kasnije bio osuđen za političku korupciju, zbog toga je odslužio i zatvorsku kaznu, ali nedavno je ponovo izabran za člana nacionalnog Predsjedništva SDP-a. Kako se u javnosti digla povika na izbor takvog kadra u vrh SDP-a, predsjednik stranke Peđa Grbin i Predsjedništvo zamolili su Sabu da se povuče, što je on i učinio, piše Novi list.

Sabo je potom zamrznuo članstvo u vrhu SDP-a kao i županijskoj organizaciji Vukovarsko-srijemske županije, ali je zatražio da ostane na čelu vukovarskog gradskog SDP-a, što mu je dopušteno. Štoviše, neslužbeno je s njim dogovoreno da se može kandidirati za gradonačelnika Vukovara, ako se makne iz vrha stranke na nacionalnoj razini. Prije dva dana Sabo je pred novinarima u Vukovaru izjavio da je spreman kandidirati se za gradonačelnika.

'Imam sve potrebno za kandidaturu'

Usprkos teretu presude i odslužene kazne zbog političke korupcije, anketa provedena u Vukovaru za jednog poduzetnika, koji se namjerava kao nezavisni kandidat natjecati na izborima za gradonačelnika, pokazala je da Sabo ondje ima podjednake šanse kao i aktualni gradonačelnik Ivan Penava te potencijalni kandidat HDZ-a. Prema toj anketi provedenoj na uzroku od 200 ispitanika, Penava dobiva oko 32 posto glasova, HDZ-ov zasad još nepoznati kandidat 30 posto, a Sabo kao kandidat SDP-a 31 posto. Time SDP ima realnu šansu da u Vukovaru pobijedi inače snažnu, ali sada razjedinjenu desnicu, piše Novi lkist.

"Ja sam vukovarski branitelj, logoraš, član Predsjedništva SDP-a i predsjednik stranke u Vukovaru. Naravno da imam sve potrebno za kandidaturu. Ako SDP želi pobjedu u Vukovaru, sve je jasno", kazao je Sabo za Novi list.

A stav vodstva SDP-a jasan je i Grbin ga je nekoliko puta ponovio - poštivat će se odluka lokalnih organizacija.

SDP-OVAC STAVIO SVOJE MANDATE U MIROVANJE: ‘Željko Sabo više neće biti prijepor, nisam to zaslužio’

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali