'AKO TREBA, MIJENJAT ĆEMO ZAKONE' / Plenković zbog prešutnih minusa pozvao guvernera HNB-a na sastanak - zna se i idući korak ako razgovor ne urodi plodom

Andrej Plenković sastat će se s Borisom Vujčićem, a potom i s predsjednicima uprava svih banaka u Hrvatskoj na temu prešutnih prekoračenja na tekućim računima

1.9.2021.
18:40
Patrik Macek/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Premijer Andrej Plenković sastat će se u četvrtak s guvernerom Hrvatske narodne banke Borisom Vujčićem. Tema njihova razgovora bit će prešutna prekoračenja na tekućim računima građana", doznaje Jutarnji od izvora u Vladi.

Ako razgovor ne urodi plodom, Plenković će, doznaje se, tražiti sastanak s predsjednicima uprava svih banaka u Hrvatskoj, a potom bi Vlada trebala ići i u izmjene zakona s ciljem jačanja informiranosti građana oko visokih kamata na prešutna prekoračenja.

Plenković će od Vujčića tražiti precizne podatke i informacije o prešutnim prekoračenjima te pripremiti paket izmjena Zakona. "Ako postoji praznina po kojoj se potrošače ne informira o financijskim reperkusijama vezanim uz prešutna prekoračenja, mijenjat ćemo zakone", poručuju iz Vlade.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali