ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA

SABORSKA OPORBA SNAŽNO PODRŽALA ALEKSIĆA: ‘Moj prijedlog tiče se više od stotinu tisuća obitelji’

Saborska oporba snažno je u četvrtak navečer zagovarala zakonski prijedlog Gorana Aleksića (SNAGA) koji teži boljoj zaštiti potrošača te propisuje način vraćanja preplaćenih kamata dužnicima koji su konvertirali svoje kredite u ‘švicarcima’.

Moj se prijedlog tiče više od sto tisuća obitelji, rekao je Aleksić predstavljajući prijedlog dopuna Zakona o zaštiti potrošača koje je potpisima podržalo 78 od 151 zastupnika.

UDRUGA FRANAK: ‘Presuda suda EU je povijesna za sve dužnike u švicarcima’; BANKE: ‘Ne možemo predvidjeti tečaj’

“Druge vlade stale na stranu građana, a naša pogoduje bankama”

Radi se o obiteljima kojima su banke nezakonito određivale kamate, konkretizirao je Nikola Grmoja (Most), prozivajući Vladu zbog negativnog mišljenja o tom zakonskom prijedlogu, koji uređuje i način utvrđivanja zastare za pojedinačna potraživanja na temelju pravomoćne sudske presude iz procesa za zaštitu kolektivnih prava potrošača.

Druge države su stale na stranu građana, a naša Vlada pogoduje bankama, ustvrdio je Miro Bulj (Most), navodeći da banke od naroda godišnje “muzu” 4 milijarde kuna na ime nakande i provizije. “Obveza je Vlade, odnosno nas zastupnika da stanemo jednom iza naroda, a ne da se štite banke”, poručio je Bulj.

‘TVRDNJE BANAKA SU BEZOČNA I NOTORNA LAŽ’: Udruga Franak iznijela ozbiljne optužbe na priopćenje HUB-a

“Banke moraju vratiti novac, a prave se mutave”

Nesporno je utvrđeno da su banke nezakonito mijenjale kamatne stope i logično je da moraju vratiti novac, no prave se “mutave” i građanima savjetuju pojednačne tužbe, rekao je Ivan Pernar (ŽZ) prozivajući HDZ da radi protiv naroda, te da ne želi da banke vrate novac koji su nezakonito uzele.

Može vas biti sram, poručio je Pernar predstavnicima Vlade i HDZ-a, ustvrdivši da će zastupnici manjina, “čak i Srbi” glasovati da se vrate preplaćene kamate.

O Aleksićevu prijedlogu zastupnici bi trebali pojednačno glasovati, smatra Miroslav Šimić (Most), nezadovoljan što se Sabor tim prijedlogom bavio u sitne sate.

Spreman sam surađivati s Vladom, uskladiti svoj s drugim zakonima, neka ide u drugo čitanje, poručio je zaključno Aleksić.

MARIĆ TVRDI – VIŠE NAM SE NE MOGU DOGODITI ŠVICARCI: Objasnio kako će novi zakon štititi ljude od skokova tečaja valuta

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr