Ravnatelj škole sebi i kolegama za nepostojeći rad isplatio čak 243.181 kunu

Dvadesetak škola u proteklih je godinu dana u državni proračun moralo vratiti ukupno 654.222 kune nenajmjenski potrošenih sredstava.

Ukupno je, doznaje Jutarnji list, riječ o 24 škole koje su svojim zaposlenicima isplatile prevelike iznose za plaće, i to najčešće kroz razne dodatke na plaću poput onih za prekovremeni rad, rad subotom ili blagdanima i slično.

Isplaćivao stimulacije, prekovremene…

U otkrivenim nepravilnostima odskače slučaj Graditeljske škole u Čakovcu, koja je u proračun morala vratila najviše – 243.181 kunu.

Riječ je o epilogu slučaja bivšeg ravnatelja čakovačke škole Zorana Pazmana protiv kojega je 2011. pokrenut kazneni postupak. Ravnatelj je, tvrde u Ministarstvu, sebi i nekolicini zaposlenika u školi obračunavao prekovremene sate, stimulacije i razne druge dodatke na plaću na koje ni on niti drugi nisu imali pravo.

Povratom sredstava u proračun dijelom je okončan slučaj Zorana Pazmana kojega je prosvjetna inspekcija počela provjeravati na temelju prijava pristiglih još 2010. godine.

Privatni vozač i službeni automobil

Pazman je, po navodima prosvjetne inspekcije, osim ravnateljske funkcije obavljao i nastavu, što mu je viša inspektorica naknadno zabranila jer nema normu.

Sumnjalo se i da je ravnatelj koristio službeni automobil u privatne svrhe (vozač mu je navodno bio zaposlenik škole), a inspekcija je utvrdila da je od siječnja do studenoga Pazmanu izdan 71 putni nalog, za što mu je ukupno isplaćeno više od 20.000 kuna. Osim za poslove ravnatelja i one u nastavi, primao je dodatke za rad vikendom i blagdanima.

U jeku te afere u ožujku 2011. godine Zoran Pazman je medijima izjavio da je uvijek radio u interesu škole, a ne u vlastitom, kao što mu se podmeće.

Priznao je da je bilo pogrešaka, no ujedno tvrdio da nikada ništa nije stavio u džep, a brojna službena putovanja pravdao je svojim brojnim funkcijama.

Povratak na Net.hr