Play ponuda

RAJSKI VRT USRED GRADA: / Bivši splitski diler i liječeni ovisnik otkrio svoj novi poziv

Image
Foto: PIXSELL, Miranda Cikotic

Bivši splitski diler i liječeni ovisnik Nikša Đanko odlučio je otvoriti prostor za potrebite u kojem će im svakodnevno nuditi kuhane obroke. To je, kaže, njegov novi životni poziv.

24.11.2015.
18:53
PIXSELL, Miranda Cikotic
Play ponuda

Nikša Đanko is Splita, bivši diler i liječeni ovisnik, otkrio je svoj novi životni poziv. Uređuje prostor u prizemlju u Sinčićevoj ulici koji je unajmio od grada istovremeno iznajmljujući vlastiti stan. Ondje će onima koji nemaju što jesti i od čega živjeti ponuditi kuhani obrok i utjehu. Nema početkog kapitala, a svoj rad će temeljiti na donacijama. Svojom upornošću već sad pomiče zidove, piše Slobodna Dalmacija.

"Ovo će biti rajski vrt, najljepši dvor u gradu. Posvuda će biti zelenilo i cviće, a između njega stolovi i stolice. Naši će posjetitelji za svoju donaciju dobiti kavu ili svježe ciđeni sok, a od sakupljenih ćemo novaca svakodnevno kuhati obroke za nemoćne i potrebite", ispričao je Nikša, koji uz pomoć prijatelja volontera na unutarnjem uređenju prostora radi gotovo danonoćno. Poziva i druge da mu pomognu, ako žele. Spreman je za pomoć na vidjelo u svako doba dana iznijeti svoje financijske knjige.

"Sam sam sve uložio u ovu ideju i uvjeren sam da će i drugi prepoznati njenu vrijednost. Iskustvo me je naučilo da sve što radim s vjerom, na kraju nekako ostvarim", kaže Nikša koji se od ovisnosti izliječio prije 12 godina. Sada samo želi služiti društvu i nada se da će mu se pridružiti i drugi. Svoj rajski vrt taj izučeni kuhar planira otvoriti u travnju, piše Slobodna.

Image
STIŽU NOVA PRAVILA ZA SVE: /

Hrvatska uskoro dobiva "banku hrane"

Image
STIŽU NOVA PRAVILA ZA SVE: /

Hrvatska uskoro dobiva "banku hrane"

Slobodna Dalmacija/Danas.hr

Play ponuda
Play ponuda