'BUDIMO ODGOVORNI, CIJEPIMO SE'

RADIMIR ČAČIĆ KRITIZIRAO KAMPANJU CIJEPLJENJA: ‘Bespredmetna je jer se nemamo čime cijepiti’

‘Sva ta kampanja koja glasi ‘Budimo odgovorni, cijepimo se’, bespredmetna je jer se nemamo s čime cijepiti’

Varaždinski župan i čelnik Reformista, Radimir Čačić, komentirao je danas nastavak cijepljenja protiv koronavirusa, rekavši da je kampanja koja glasi “Budimo odgovorni, cijepimo se” bespredmetna jer se nemamo s čime cijepiti.

“Sve što smo dobili, osim one prve faze, sve nakon toga moći ćemo cijepiti u jednom danu u četiri dvorane masovnog cijepljenja. Nemamo razloga pričati o masovnom cijepljenju dok cjepiva nema. Potrebno je i dobro da se osigura iz različitih izvora što veći broj cjepiva. Na vladi je da o tome odlučuje”, dodao je.

PLENKOVIĆ O PANDEMIJI: ‘Trebamo zadržati oprez’; Kaže da u EU vlada opće nezadovoljstvo dinamikom isporuke cjepiva

Nekonzistentan pristup

Govoreći o ostavštini zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, rekao je da je “nažalost, previše sumnji, a čovjek koji 20 godina neupitnom energijom vodi grad, sigurno ostavlja i tragove”, te je objasnio zašto nije bio na sprovodu. “Nisam bio na sprovodu jer sam smatrao da je situacija prijeporna jer je to nekonzistentan pristup.”

Čačić je rekao da je Miroslav Škoro donio racionalnu odluku kada je odlučio ući u utrku za gradonačelnika Zagreba.”Da je Škoro ušao u utrku u kojoj bi imao male šanse za drugi krug, priča bi bila neracionalna. To bi derogiralo njegovu političku poziciju. Preranom smrću gradonačelnika Škoro ima bitno veće šanse jer njegovo biračko tijelo nije pod snažnim ideološkim zastavama.”

Smatra da Tomislav Tomašević sigurno ulazi u drugi krug, ali nije znao reći tko bi još mogao od drugih kandidata. “Opći stav u odnosu na Bandića je, kad su ljudi imali ozbiljne primjedbe na njegove projekte, ponekad su one bile utemeljene, a često su bile vezane uz transparentnost. Osobno moja primjedba je bila da nema dovoljno vizije u razvoju Zagreba bez obzira na realizirane projekte. Ne vidim je iskreno ni u ponuđenim kandidaturama.”

LIJEČNIK IZ COVID BOLNICE OSUDIO OKUPLJANJE NA BANDIĆEVU SPROVODU: ‘Mjere se nisu poštovale. Znam da nije lako, ali…’

Povratak na Net.hr