PUT PUTUJEM / Milanovic ove godine 'na terenu' vise nego sve tri prosle zajedno

Nakon proslih lokalnih izbora, u svibnju 2013.

7.3.2015.
19:02
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Godinu i pol uglavnom se drzao tog nacela, nije posjecivao gradilista po Hrvatskoj, na 'teren' je uglavnom izlazio ako je neku lokalnu zajednicu pogodila kakav katastrofa, poput poplava ili ledenih kisa.

Medutim, ove se godine premijer izgleda odlucio na promjenu taktike, pa mu nije strano obici gradilista ili sudjelovati na svecanosti 'pocetka izvodenja radova'. Ocito je da se ipak pokolebao, jer je u prva dva mjeseca ove godine i prvom tjednu ozujka, odnosno u prvih 65 dana ove godine, vise putovao po Hrvatskoj nego li u sve tri prethodne godine svog mandata u istom razdoblju, pise Novi list.

Karamarku se taktika isplatila

Tako njegov kalendar na mreznim stranicama Vlade u ovoj godini biljezi 11 izleta izvan Zagreba, dok je u istom razdoblju 2012., 2013. i 2014. godine ukupno skupio njih osam. Ocito je premijera na promjenu taktike potaknula cinjenica da se ove godine odrzavaju parlamentarni izbori, a da se njegovom glavnom konkurentu Tomislavu Karamarku isplatio odlazak na teren.

Osim sto je ovaj tjedan dva puta potegnuo do Rijeke, a jedan dan se zaletio i na Rab, premijer je obilazio i tvornice po Zupanji i Cerni, a u dnevnik putovanja nije uracunat njegov posjet Gunji jer je odlazak u to poplavom pogodeno selo od proljeca prosle godine postao njegova rutina. Nije prerezao vrpcu, ali je u veljaci bio na obiljezavanju zavrsetka projekta izgradnje i prosirenja Gata Vrulje u Sibeniku.

Bio je na Hvaru i Lastovu, gdje je obisao novu dionicu rekonstruirane ceste Jelsa-Poljica i nazocio prikazu pokladnih obicaja Lastova Culjanje u Gornjoj luci. Obiljezavao je premijer i godisnjicu Seljacke bune, odnosno bitke kod Stubice. U sijecnju je nenajavljeno u drustvu povjerenica Europske komisije za regionalnu politiku Corine Cretu obisao gradilis te nove zracne luke u Dubrovniku i lokaciju buduceg peljeskog mosta. U Puli je pak sudjelovao u 'sluzbenom obiljezavanju pocetka izvodenja radova na izgradnji nove Opce bolnice'. http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Premijer-u-kampanji-Milanovic-ove-godine-na-putu-vise-nego-sve-tri-prosle-zajedno

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali