PULMOLOGA ZGROZILI PRIZORI IZ CENTRA ZAGREBA: / 'To je čovjek na čovjeku. Svi natiskani jedni na druge'

Kaže kako maske moraju postati obaveza i na otvorenom, gdje je nemoguće održavati razmak, a da krajnja mjera treba biti i uvođenje policijskog sata

24.10.2020.
14:18
Zarko Basic/PIXSELL

Zdravstveni djelatnici na rubu su snage, bolnički sustav je već sada preopterećen, ali neki se čini se uopće ne zamaraju sve većim brojkama. U to se uvjerio i pulmolog iz Klinike za plućne bolesti Jordanovac dr. Saša Srića prošao je sinoć prošao centrom Zagreba.

"Gostovao sam navečer na televiziji i nakon toga prošetao najužim centrom grada, bio sam zgrožen onime što sam vidio. To je čovjek na čovjeku, makar i vani, ali s apsolutno nedovoljnim razmakom, svi su bili natiskani jedni na druge", ispričao je Srića za 24sata, dodajući kako ništa neće opametiti građane osim kažnjavanja.

"Ljudi i dalje, međutim, pokazuju neodgovornost, i to najviše mladi ljudi, koji bi trebali biti najodgovorniji. Oni će koronu lakše preboljeti, ili čak biti potpuno bez simptoma, ali je mogu lako prenijeti i starijima, koji će bolest podnijeti puno teže, ili čak izgubiti bitku s njom", upozorava zabrinuti liječnik.

Policijski sat?

Kaže kako maske moraju postati obaveza i na otvorenom, gdje je nemoguće održavati razmak, a da krajnja mjera treba biti i uvođenje policijskog sata.

"Inače nam nema spasa", poručuje pulmolog koji je kazao kako sinoć nije vidio ni policiju ni komunalne redare nigdje.

Problem vidi i u tome što nitko od političara ne šalju riječ podrške liječnicima i drugim zdravstvenim radnicima, koji daju 300 posto sebe u ovim uvjetima.

"Zar je problem zdravstvenim radnicima s vrha države poslati neku ohrabrujuću poruku, zahvaliti im na svemu što čine, na trudu?", pita Srića.

Zdravstvenim djelatnicima dosta je svega zbog nepoštivanja mjera te smatraju kako treba doći do promjena u ovoj situaciji kada najviše ispaštaju oni u prvim redovima "bojišnice".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali