Prvo im uzeli, pa godinu dana kasnije vratili 5 milijuna kuna

28.5.2014.
19:52

Zbog kašnjenja s predajom izvješća kažnjeni su i Bošnjačka demokratska stranka Hrvatske (BDSH) te manjinski zastupnici Vladimir Bilek, Veljko Kajtazi i Furio Radin.

BDSH je ostao bez 62 tisuće kuna, Radin bez 16, Bilek bez 13, a Kajtazi bez 12 tisuća kuna.

"Sada prelazimo na točku koja nam je već prešla u godišnju rutinu, a to je kažnjavanje SDP-a zbog greški u izvješću", rekao je uvodno predsjednik Odbora Peđa Grbin. Podsjetio je da je stranka lani kažnjena jer je propustila na vrijeme objaviti izvješće, ali da je Ustavni sud u međuvremenu ukinuo odredbu na temelju koje je kazna izrečena, jer je zaključio da njome propisane kazne nisu proporcionalne počinjenom prekršaju, budući da je jednaka kazna bila propisana za kašnjenje od nekoliko dana i ono od nekoliko mjeseci.

Stavljanjem izvan snage te odredbe ukinute su i izrečene kazne pa će uskraćeni novac vratiti SDP-u, ali i HSU-u, Bileku i Radinu.

Grbin je naglasio da se time otvara mogućnost da se prekršajno goni one koji nisu ispoštovali zakon i da im se naknadno naplate primjerene kazne. Dodao je kako se nada da će kazne utjecati na prekršitelje da više ne ponavljaju takve prijestupe.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali