PROTUUDAR MARTINE DALIĆ: / Planira objaviti knjigu u kojoj će iznijeti svoju stranu priče u slučaju Agrokor

Martina Dalić sredinom rujna planira objaviti svojevrsnu knjigu u kojoj će opisati svoju istinu

24.8.2018.
11:02

Nakon objave transkripta iskaza pred USKOK-om Martine Dalić, Ante Ramljaka i Zorana Besaka pred USKOK-om, čime se otkrivaju neke dosad nepoznate informacije, ali i potvrđuju one o kojima se već dugo priča, Martina Dalić sredinom rujna planira objaviti svojevrsnu knjigu u kojoj će opisati svoju istinu, odnosno svoju stranu priče u slučaju Agrokor, javlja Večernji list.

Podsjećamo, transkript iskaza otkriva, primjerice, da je premijer Plenković bio upoznat sa svim sastancima grupe Borg. ‘Također moram kazati da se ovaj sastanak kao i drugi sastanci odvijaju uz znanje predsjednika Vlade RH, njegovo odobrenje i kasnije izvještavanje’, rekla je u svom iskazu Martina Dalić. Isto je potvrdio i Besak u svom iskazu.

Nastanak ‘grupe Borg’

Prema riječima Martine Dalić, ovako se formirala ‘grupa Borg’. ‘Razmatrali smo tko bi mogli biti predstavnici HDZ-a u budućoj radnoj skupini te sam ja predložila Tomislava Matića i Antu Ramljaka… Zdravko Marić predložio je Tončija Korunića… U odnosu na predstavnike Mosta navodim da je premijer Plenković nazvao Božu Petrova, kao predsjednika Mosta, i kazao mu da predloži kandidate za radnu skupinu, te je drugog dana Božo Petrov meni putem SMS-a poslao svoje prijedloge kandidata u osobama Branimira Bricelja i Zorana Besaka, te mi je proslijedio njihove kontakte’, rekla je USKOK-u bivša ministrica gospodarstva.

Dalić je, između ostalog, priznala i kako je sama intervenirala u poslove neimenovanih medija koji su u ruke dobili papire s jednog sastanka.‘Sadržaj tog sastanka na neki je način završio kod novinara, koje objavljivanje sam osobno spriječila obzirom da je u to vrijeme Ministarstvo financija izdavalo obveznice s jedne strane, a s druge strane prijeti rušenje najveće kompanije’.

Svesrdna pomoć SOA-e i FINA-e

Ministrica je, sada je očito, imala na raspolaganju i SOA-u i FINA-u.

‘Što se tiče praćenja mogućih poteza Ivice Todorića, ja sam dogovorila s direktorom FINA-e da prati da li će Ivica Todorić pokrenuti, odnosno podnijeti zahtjev za PSN i da prati stanje blokade računa društva. On me 22. ožujka 2017. u 14:25 obavijestio da su došle prve zadužnice na Konzum d.d…”

Sve isplanirao HDZ

…Ujedno smo šefa SOA-e zamolili da uvidom u raspoložive mu podatke provjeri background ovih ranije navedenih osoba… U međuvremenu je stigao podatak SOA-e…’, rekla je USKOK-u.

Prema njenim riječima, i vrhuška HDZ-a znala je za planove koji se stvaraju na ovim sastancima, rekla je.

Možda će te zanimati

SVE TAJNE ZAGREBAČKE STRIPTIZETE /

'Političari su izuzetno neugodni, stalno dobivam bizarne ponude. Jedna je bila posebno jeziva...'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali