PODNESENA KAZNENA PRIJAVA / Privedene maloljetnice koje su u Sesvetama tukle i snimale vršnjakinju

Image
Izvor: Shutterstock

Policija ističe da je protiv osumnjičenih maloljetnica Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu podnesena kaznena prijava

18.3.2023.
19:44
Shutterstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zagrebačka policija privela je pritvorskom nadzorniku tri maloljetnice koje su u utorak u Sesvetama pretukle maloljetnicu, jedna od pritvorenih to je snimila mobitelom, a snimka napada proširila se društvenim mrežama, izvijestila je u subotu Policijska uprava zagrebačka.

Policija je precizirala da je provela kriminalističko istraživanje nad šest maloljetnica i jednim maloljetnikom koji su u utorak navečer, ispred jedne škole u Sesvetama, presreli maloljetnicu koju su srušile na tlo, a potom dok je ležala, više je puta udarale nogama i rukama po glavi i tijelu.

Jedna je maloljetnica osumnjičena da je napad snimila mobitelom, nakon čega se snimka proširila društvenim mrežama, dodaje policija.

Image
STANJE JE ALARMANTNO! /

Novi val maloljetničkog nasilja hara Zagrebom: Tuku se i djevojčice i dječaci, a nasilje snimaju i objavljuju mrežama

Image
STANJE JE ALARMANTNO! /

Novi val maloljetničkog nasilja hara Zagrebom: Tuku se i djevojčice i dječaci, a nasilje snimaju i objavljuju mrežama

Liječnička pomoć napadnutoj maloljetnici pružena je u KB Dubrava gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena, uz mogućnost prekvalifikacije ozljeda, navode iz PUZ-a. Policija ističe da je protiv osumnjičenih maloljetnica Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu podnesena kaznena prijava.

Tri su maloljetnice predane pritvorskom nadzorniku, dok su ostali maloljetnici, s obzirom da je riječ o kazneno neodgovornoj djeci mlađoj od 14 godina, pušteni na slobodu.

O događaju je obaviješten nadležni područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad te se nastavlja kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja okolnosti širenja snimke događaja.

Tukli i snimali vršnjaka i na Trešnjevci

Također, policija je provela kriminalističko istraživanje na d dvojicom maloljetnika koji se sumnjiče da su u utorak navečer ispred jedne trešnjevačke škole tjelesno napali vršnjaka, a što je mobitelom snimila jedna maloljetnica. Nakon toga se snimka napada proširila društvenim mrežama, dodaje PUZ.

‘’Kriminalističko istraživanje se nastavlja s ciljem utvrđivanja okolnosti širenja snimke događaja, dok će protiv osumnjičenih maloljetnika u odnosu na navedeni događaj biti podneseno posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu’’, priopćio je PUZ.

U PUZ-u ističu da kroz objavljivanje priopćenja za javnost koriste priliku ukazati ne samo na ozbiljnost i posljedice vršnjačkog zlostavljanja, već i na sekundarnu viktimizaciju žrtve kroz daljnju distribuciju snimki koje kod takvih događaja kolaju među mladima putem društvenih mreža.

‘’Također koristimo priliku prenijeti u javnost poruku da policija po saznanjima o ovakvim i sličnim događajima žurno intervenira i poduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u suradnji sa svim tijelima koja sudjeluju u postupku zaštite dobrobiti maloljetnih i žrtava i počinitelja’’, stoji u priopćenju.

U policiji zaključuju da je snimanje ovakvih događaja i daljnja distribucija, u konačnici, kažnjivo ponašanje koje se kroz kriminalističko istraživanje prijavljuje nadležnom državnom odvjetništvu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču