Norijada na Trgu i Bundeku

PRIPREMITE SE NA KAOS U PROMETU: Maturanti će danas divljati Zagrebom

Maturanti danas obilježavaju završetak srednjoškolskog obrazovanja. Kao i svake godine ‘norit’ će se u brojnim hrvatskim gradovima pa tako i u Zagrebu. Na glavnom zagrebačkom trgu očekuje se oko 5000 maturanata. Zbog povorke maturanata koja će se kretati prema Bundeku mogu se očekivati zastoji u prometu, kao i preusmjeravanje i zaustavljanja javnog gradskog prijevoza.

Već 14. godinu zaredom održat će se manifestacija u javnosti prepoznata pod nazivom “Dan zagrebačkih maturanata“, povodom obilježavanja završetka nastave i srednjoškolskog obrazovanja učenika završnih razreda srednjih škola.

Ovogodišnja manifestacija pod nazivom “Dan zagrebačkih maturanata“ započet će okupljanjem učenika u 11.30 sati na Trgu bana Josipa Jelačića. Očekuje se oko 5 000 maturanata, dok se dodatnih 3 000 očekuje u Parku Bundek, gdje će se 9. (devetu) godinu zaredom u organizaciji Grada Zagreba održati glazbeno-scenski nastup (DJ – zagrijavanje, Divlje jagode, Lana Jurčević, Detour, Songkillersi, Picksiebner, DJ Music attack) koji će završiti u 22.00 sata.

Trasa kojom će ići povorka maturanata

Polazak povorke “maturanata” u nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i suradnika prema Parku Bundek, predviđen je u 12 sati s Trga bana Josipa Jelačića, ustaljenom trasom:

Praška-Trg N. Š. Zrinskog-Strossmayerov trg-Tomislavov trg-Mihanovićeva-Miramarska-Ulica grada Vukovara-Hrvatske bratske zajednice (most Slobode)-Damira Tomljanovića Gavrana-Park Bundek.

Kao i prethodnih godina, navedenom trasom osigurana je pratnja prometne policije i zdravstvene ekipe te glazbena podloga s tzv. ”pokretne pozornice”. U Park Bundek učenicima nije dozvoljeno unositi alkoholna pića, staklenu ambalažu kao ni ostala neprimjerena sredstva. U ugostiteljskim objektima bit će moguće kupiti sendviče, te vodu, sokove i pivo (u plastičnoj ambalaži).

Iz Grada Zagreba napominju da će tijekom trajanja manifestacije “Dan zagrebačkih maturanata“ dežurati zdravstvene službe, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a po završetku programa, Zagrebački električni tramvaj, osigurat će dodatne linije javnog gradskog prijevoza, radi lakšeg i bržeg povratka “maturanata“ svojim domovima.

Promjene u javnom gradskom prijevozu

U tramvajskom i autobusnom prometu, ovisno o situaciji na terenu tijekom prolaska kolone, dolazit će do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja linija. Početak preusmjeravanja tramvajskog prometa očekuje se oko 12 sati i to na linijama čije trase prolaze središnjim zagrebačkim trgom, odnosno Praškom ulicom.

Linije 1, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 preusmjeravat će se na Glavni kolodvor, javljaju iz ZET-a.

Dvadesetak minuta kasnije, kako se očekuje, trebao bi uslijediti i kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, sve dok kolona maturanata ne skrene na Miramarsku cestu. Oko 12.35 sati, tramvajski promet bit će obustavljen i u Ulici grada Vukovara kod Miramarske za vrijeme prolaska do Avenije Hrvatske bratske zajednice.

Preusmjeravanje autobusnih linija

Istovremeno se očekuje i preusmjeravanje autobusnih linija koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor. Autobusi će voziti Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik, na svoje uobičajene trase. Kada se kolona maturanata približi Mostu slobode, autobusi će voziti prohodnim dionicama, odnosno Slavonskom, Držićevom i Avenijom Dubrovnik.

Stručne službe ZET-a pratit će prometnu situaciju na terenu, a ukoliko se za to ukaže potreba uključivat će se i dodatni prijevozni kapaciteti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr