RATNI ARSENAL / Čistio kuću pa se zaprepastio kad je vidio što se nalazi u njoj: Pažnju privuklo oružje koje uništava pomoću udarnog vala i čeličnih kuglica

Image
Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Čak 11 ručnih bombi, detonatorske kapisle i streljivo pronašao je u ponedjeljak 76-godišnjak pri čišćenju i uređivanju kuće u Bjelovaru, a sve je dragovoljno predao policiji koja je naoružanje pohranila u skladište do uništenja

21.2.2023.
10:41
Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska
Play logo

Čak 11 ručnih bombi, detonatorske kapisle i streljivo pronašao je u ponedjeljak 76-godišnjak pri čišćenju i uređivanju kuće u Bjelovaru, a sve je dragovoljno predao policiji koja je naoružanje pohranila u skladište do uništenja.

Bjelovarsko-bilogorska policija u utorak je priopćila kako je, po prijavi o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva, na mjesto događaja izašao njihov službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 76-godišnjaka je preuzeo 11 bombi M-75, šest detonatorskih kapisli, deset vježbovnih detonatorskih kapisli i 73 komada streljiva različitog kalibra.

Image
PANIKA U SPLITU /

Netko je dojavio da je podmetnuta bomba, policija odmah blokirala Firule

Image
PANIKA U SPLITU /

Netko je dojavio da je podmetnuta bomba, policija odmah blokirala Firule

Djeluje ubojito u radijusu do 15 metara

Sve to pohranjeno je u skladište ubojite opreme do uništenja.

Inače, bomba M-75 jedna je od najčešće upotrebljavanih ručnih bombi tijekom Domovinskog rata. Namijenjena je uništavanju ljudstva pomoću udarnog vala i čeličnih kuglica koje se nalaze u njezinu tijelu, djeluje ubojito u radijusu do 15 metara, a ranjavajuće i do 30 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz policije, zahvaljuju svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji "Manje oružja, manje tragedija" te i dalje pozivaju sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete, da ih predaju policiji bez straha od kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani se pozivaju da obavijeste policiju

Građanima poručuju da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da ih o svojoj namjeri predaje obavijeste na broj 192.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo