ŽESTOKA KRITIKA

PRGOMET O NOVOM PRORAČUNU: ‘Most se ponaša kao oporba unutar vladajućih’

‘Proračun nije realan. Rejting nam je pao, a agencije nam ne vjeruju zbog loših političkih odnosa u koaliciji, tanke saborske većine i neiskustva saborskih zastupnika. Osim toga, ankete pokazuju koliko građani vjeruju Vladi’, kazao je saborski zastupnik dr. Drago Prgomet u emisiji Studio 4 HRT-a.

Glavne krivce Prgomet vidi u Mostu jer su ministri iz Mosta digli ruku za proračun da bi dan kasnije protestirali protiv tog istog proračuna.

BRKIĆEVA ODLUKA UZBURKALA STRASTI U HDZ-u, MNOGI NAPALI KARAMARKA: ‘Orešković te pravi budalom’

Ortački kapitalizam

“Je li Most odlučio biti oporba unutar krila vladajućih”, pita se Prgomet. Vladajućima je poručio da preuzmu odgovornost i da budu spremni donositi nepopularne odluke. Iako ima dobro mišljenje o Oreškoviću kao uspješnom biznismenu smatra da se brzo prilagodio političkoj matrici u Hrvatskoj te da je odustao od obećanja da se politika neće miješati u ekonomiju. Novim proračunom se kroz subvencije opet pogoduje nekim političkim opcijama a premijer time nastavlja s praksom ortačkog kapitalizma, govori Prgomet.

Smatra kako se bolji proračun mogao napraviti, a najviše mu smeta ‘štednja’ na znanosti i obrazovanju. Najavio je nekoliko amandmana HRID-a na proračun – povećanje sredstava za znanost i inovativne projekte te zapošljavanje mladih.

Prgomet smatra i da političke stranke dobivaju previše novaca te da postoji velika razlika između onog što se radi i onog što se obećavalo.

NAPETI NOĆNI SASTANAK HDZ-ove KOALICIJE I MOSTA: ‘Što smo radili tri godine ako nemamo ni ravnatelja SOA-e ni ministra branitelja?’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr